Biała ryba z rzymskiego garnka

m7
Biała ryba z rzymskiego garnka

0

0 / 0

Danie idealne na wiosenne obiadki, lekkie i przyjemne do tego smaczne i zdrowe .

14

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

3 szcz. pieprz

3 szcz. papryka ostra

1 łyżeczka sok z cytryny

2 łyżeczka sos worcester

0.50 szkl. bulion warzywny

3 szt. papryka kolorowa

1 szt. cukinia

3 szt. ząbek czosnku

3 szt. tymianek

3 szt. rozmaryn

1 szt. liść laurowy

4 szt. filet rybny

25 dek. szalotki

65 dek. pomidor

Przygotowanie


1

Obrane szalotki pokroić na połówki. Oczyścić z nasion papryki i pokroić na duże kawałki, cukinię w plasterki, pomidory w dużą kostkę, czosnek posiekać. Warzywa wymieszać z czosnkiem i ułożyć w namoczonym garnku. Posypać listkami tymianku i igiełkami rozmarynu, posolić, popieprzyć, dodać nieco chilli. Na górze położyć listek laurowy, całość zalać bulionem.

2

Garnek wstawić do zimnego piekarnika. Ustawić temperaturę na 180°C, dusić warzywa 40 min.

3

Filety skropić sokiem cytrynowym, przyprawiać solą, pieprzem i sosem Worcestershire. Przykryć folią, włożyć na 20 minut do lodówki.

4

Po wyjęciu z lodówki ułożyć na podduszonych warzywach. Przykryć garnek i dusić jeszcze 35 minut.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły