Biała ryba z rzymskiego garnka
m7
Danie idealne na wiosenne obiadki, lekkie i przyjemne do tego smaczne i zdrowe .
Wartości odżywcze na porcję
Energia
305
kcal
Białka
47
gram
Węglowodany
21
gram
Tłuszcze
b/d
0Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Danie idealne na wiosenne obiadki, lekkie i przyjemne do tego smaczne i zdrowe .
14
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
3 szczyp. pieprz
3 szczyp. papryka ostra
1 łyżecz. sok z cytryny
2 łyżecz. sos worcester
0.50 szkl. bulion warzywny
3 szt. papryka kolorowa
1 szt. cukinia
3 szt. ząbek czosnku
3 szt. tymianek
3 szt. rozmaryn
1 szt. liść laurowy
4 szt. filet rybny
25 dag. szalotki
65 dag. pomidor
Przygotowanie
Obrane szalotki pokroić na połówki. Oczyścić z nasion papryki i pokroić na duże kawałki, cukinię w plasterki, pomidory w dużą kostkę, czosnek posiekać. Warzywa wymieszać z czosnkiem i ułożyć w namoczonym garnku. Posypać listkami tymianku i igiełkami rozmarynu, posolić, popieprzyć, dodać nieco chilli. Na górze położyć listek laurowy, całość zalać bulionem.
Garnek wstawić do zimnego piekarnika. Ustawić temperaturę na 180°C, dusić warzywa 40 min.
Filety skropić sokiem cytrynowym, przyprawiać solą, pieprzem i sosem Worcestershire. Przykryć folią, włożyć na 20 minut do lodówki.
Po wyjęciu z lodówki ułożyć na podduszonych warzywach. Przykryć garnek i dusić jeszcze 35 minut.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
305
kcal
Białka
47
gram
Węglowodany
21
gram
Tłuszcze
b/d
0Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.