Biała kiełbasa w ziołach prowansalskich.

m7
Biała kiełbasa w ziołach prowansalskich.

Średnia 0 / 0

Oceń!

Tak przyrządzoną kiełbasę wymyśliłyśmy z mamą. Świetnie się nadaję na przyjęcia, odświętne kolacje i święta.

5

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

1 łyżecz. papryka czerwona słodka

8 szt. kiełbasa biała

4 szt. cebula czerwona

1 łyżka zioła prowansalskie

2 łyżka olej

Przygotowanie


Na blaszkę wyłożoną srebrną folią wlać troszkę oleju i ułożyć kiełbasę.

Cebulę pokrojoną w plastry ułożyć na kiełbasę. Wszystko posypać ziołami prowansalskimi i słodką papryką.

Wstawić do piekarnika i piec około godziny.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

372

kcal

Białka

28

gram

Węglowodany

4

gram

Tłuszcze

24

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły