Biała kiełbasa w ziołach prowansalskich.
m7
Tak przyrządzoną kiełbasę wymyśliłyśmy z mamą. Świetnie się nadaję na przyjęcia, odświętne kolacje i święta.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
372
kcal
Białka
28
gram
Węglowodany
4
gram
Tłuszcze
24
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Tak przyrządzoną kiełbasę wymyśliłyśmy z mamą. Świetnie się nadaję na przyjęcia, odświętne kolacje i święta.
5
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
1 łyżecz. papryka czerwona słodka
8 szt. kiełbasa biała
4 szt. cebula czerwona
1 łyżka zioła prowansalskie
2 łyżka olej
Przygotowanie
Na blaszkę wyłożoną srebrną folią wlać troszkę oleju i ułożyć kiełbasę.
Cebulę pokrojoną w plastry ułożyć na kiełbasę. Wszystko posypać ziołami prowansalskimi i słodką papryką.
Wstawić do piekarnika i piec około godziny.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
372
kcal
Białka
28
gram
Węglowodany
4
gram
Tłuszcze
24
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.