Biała kapusta.

m7
Biała kapusta.

0

3 / 1

Idealna do mięs.

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

1 szt. kapusta biała

1 szt. cebula

1 łyżka ocet

3 łyżka oliwa z oliwek

2 łyżka cukier

Przygotowanie


1

Kapustę drobno krążymy. Wkładamy do garnka i zalewamy wodą. Gotujemy pod przykryciem aż będzie miękka.

2

Po ugotowaniu odcedzamy.Cebulę kroimy w drobną kostkę i wrzucamy.

3

Doprawiamy do smaku solą,pieprzem,octem, cukrem i oliwą.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

237

kcal

Białka

6

gram

Węglowodany

43

gram

Tłuszcze

4

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły