Biała kapusta.

m7

Idealna do mięs.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
237
kcal
Białka
6
gram
Węglowodany
43
gram
Tłuszcze
4
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
3 / 1
Idealna do mięs.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 szt. kapusta biała
1 szt. cebula
1 łyżka ocet
3 łyżka oliwa z oliwek
2 łyżka cukier
Przygotowanie
Kapustę drobno krążymy. Wkładamy do garnka i zalewamy wodą. Gotujemy pod przykryciem aż będzie miękka.
Po ugotowaniu odcedzamy.Cebulę kroimy w drobną kostkę i wrzucamy.
Doprawiamy do smaku solą,pieprzem,octem, cukrem i oliwą.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
237
kcal
Białka
6
gram
Węglowodany
43
gram
Tłuszcze
4
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.