Bezy różowe
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Bezy różowe](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F2532-1702057634137.jpeg&w=3840&q=75)
Bezy z dodatkiem kisielu są piękne i smaczne.
0
0 / 0
Bezy z dodatkiem kisielu są piękne i smaczne.
5
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
3 porcje
Składniki
1.50 łyżecz. kisiel truskawkowy
0.25 szkl. cukier
0.75 szkl. cukier puder
6 szt. białko jaja kurzego
1 szt. cukier waniliowy
Przygotowanie
1
Cukier puder należy dokładnie rozkruszyć, jeśli ma grudki.
2
Białka ubić na sztywno, dodając cukry, a na sam koniec kisiel.
3
Szprycą od tortu wycisnąć bezy (można także nakładać łyżką lub rękawem kucharskim) na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
4
Piekarnik nastawić na 140 stopni i suszyć w nim bezy przez około godzinę. Piekarnik musi być lekko uchylony.