Bezy różowe

m7
Bezy różowe

Średnia 0 / 0

Oceń!

Bezy z dodatkiem kisielu są piękne i smaczne.

5

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

1.50 łyżecz. kisiel truskawkowy

0.25 szkl. cukier

0.75 szkl. cukier puder

6 szt. białko jaja kurzego

1 szt. cukier waniliowy

Przygotowanie


Cukier puder należy dokładnie rozkruszyć, jeśli ma grudki.

Białka ubić na sztywno, dodając cukry, a na sam koniec kisiel.

Szprycą od tortu wycisnąć bezy (można także nakładać łyżką lub rękawem kucharskim) na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.

Piekarnik nastawić na 140 stopni i suszyć w nim bezy przez około godzinę. Piekarnik musi być lekko uchylony.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

277

kcal

Białka

8

gram

Węglowodany

61

gram

Tłuszcze

b/d

0

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły