Bezy różowe

m7
Bezy różowe

0

0 / 0

Bezy z dodatkiem kisielu są piękne i smaczne.

5

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

1.50 łyżeczka kisiel truskawkowy

0.25 szkl. cukier

0.75 szkl. cukier puder

6 szt. białko jaja kurzego

1 szt. cukier waniliowy

Przygotowanie


1

Cukier puder należy dokładnie rozkruszyć, jeśli ma grudki.

2

Białka ubić na sztywno, dodając cukry, a na sam koniec kisiel.

3

Szprycą od tortu wycisnąć bezy (można także nakładać łyżką lub rękawem kucharskim) na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.

4

Piekarnik nastawić na 140 stopni i suszyć w nim bezy przez około godzinę. Piekarnik musi być lekko uchylony.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły