Bezy po włosku
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Bezy po włosku](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974479744.jpeg&w=3840&q=75)
Beziki po włosku - mniam!
1
3 / 2
Beziki po włosku - mniam!
3
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
1.50 szkl. woda
4 szt. białko jaja kurzego
25 dag. cukier
Przygotowanie
1
Ubić białka na pianę, a gdy będzie sztywna, wlewać po trochu, stale ubijając, gęsty gorący syrop ugotowany z cukru i wody.
2
Ubijając aż do ostudzenia masy.
3
Potem wycisnąć szprycą beziki i piec 1,5 godziny w stopni 110 C. na śnieżnobiałe.