Bezy nadziewane polewą czekoladową

m7

Przepis bardzo prosty na urozmaicenie bezików.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
22
kcal
Białka
b/d
0Węglowodany
3
gram
Tłuszcze
1
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Przepis bardzo prosty na urozmaicenie bezików.
5
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
50 porcji
Składniki
1 szczyp. sól
0.50 szkl. cukier
4 szt. białko jaja kurzego
1 szt. czekolada gorzka
3 łyżka mleko
Przygotowanie
Białka ubić na sztywną pianę z dodatkiem soli. Pod koniec ubijania dodać powoli cukier. Gotową, sztywną pianę nakładać za pomocą łyżki stołowej na wyłożoną papierem do pieczenia formę, zachowując odstęp ok 3-4 cm. między bezami. Wsadzić do pieca nagrzanego do 150'C i piec ok 30 min, po tym czasie włożyć w drzwiczki pieca łyżkę drewnianą i piec jeszcze ok. 10 min. Gotowe bezy przekładać polewą czekoladową i zlepiać. Mleko wlać do garnuszka i wsadzić pokruszoną czekoladę. Mieszać cały czas, aż czekolada się rozpuści a polewa zacznie gęstnieć.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
22
kcal
Białka
b/d
0Węglowodany
3
gram
Tłuszcze
1
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.