0

Składniki

1 Szczypta
sól
0.5 Szklanki
cukier
4 Sztuki
białko jaja kurzego
1 Sztuka
czekolada gorzka
3 Łyżki
mleko
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Białka ubić na sztywną pianę z dodatkiem soli. Pod koniec ubijania dodać powoli cukier. Gotową, sztywną pianę nakładać za pomocą łyżki stołowej na wyłożoną papierem do pieczenia formę, zachowując odstęp ok 3-4 cm. między bezami. Wsadzić do pieca nagrzanego do 150'C i piec ok 30 min, po tym czasie włożyć w drzwiczki pieca łyżkę drewnianą i piec jeszcze ok 10 min. Gotowe bezy przekładać polewą czekoladową i zlepiać. Mleko wlać do garnuszka i wsadzić pokruszoną czekoladę. Mieszać cały czas, aż czekolada się rozpuści a polewa zacznie gęstnieć. Smacznego !!

Opis

Przepis bardzo prosty na urozmaicenie bezików.

Podobne przepisy

Tort makowy z pomarańczą

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Tort makowy z pomarańczą

Muffiny z orzechami

Przepis
Średni Do 40 min
Muffiny z orzechami

Tort czekoladowy

Przepis
Trudny Do 3 godz
Tort czekoladowy

Muffinki

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Muffinki

Tort leśny mech

Przepis
Średni Do 1 godz
Tort leśny mech

Ciasto Biskup

Przepis
Średni Do 2 godz
Ciasto Biskup

Ciastka owsiane z czekoladą

Przepis
Średni Do 1 godz
Ciastka owsiane z czekoladą

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!