0

Składniki

1 Szczypta
sól
0.5 Szklanki
cukier
4 Sztuki
białko jaja kurzego
1 Sztuka
czekolada gorzka
3 Łyżki
mleko
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Białka ubić na sztywną pianę z dodatkiem soli. Pod koniec ubijania dodać powoli cukier. Gotową, sztywną pianę nakładać za pomocą łyżki stołowej na wyłożoną papierem do pieczenia formę, zachowując odstęp ok 3-4 cm. między bezami. Wsadzić do pieca nagrzanego do 150'C i piec ok 30 min, po tym czasie włożyć w drzwiczki pieca łyżkę drewnianą i piec jeszcze ok 10 min. Gotowe bezy przekładać polewą czekoladową i zlepiać. Mleko wlać do garnuszka i wsadzić pokruszoną czekoladę. Mieszać cały czas, aż czekolada się rozpuści a polewa zacznie gęstnieć. Smacznego !!

Opis

Przepis bardzo prosty na urozmaicenie bezików.

Podobne przepisy

Bułeczki maślane

Średni Do 1 godz.

Ciastka owsiane z czekoladą

Średni Do 1 godz.

Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Łatwy Do 3 godz.

Ciasto z sercem

Łatwy Do 3 godz.

Cynamonowe zawijańce

Średni Do 40 min.

Eklerki z kremem czekoladowym

Średni Do 1 godz.

Gofry

Łatwy Do 40 min.

Gryczane placuszki z dżemem 100%

Łatwy Do 40 min.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!