Bezy nadziewane polewą czekoladową

m7
Bezy nadziewane polewą czekoladową

0

0 / 0

Przepis bardzo prosty na urozmaicenie bezików.

5

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


50 porcji

Składniki

1 szcz. sól

0.50 szkl. cukier

4 szt. białko jaja kurzego

1 szt. czekolada gorzka

3 łyżka mleko

Przygotowanie


1

Białka ubić na sztywną pianę z dodatkiem soli. Pod koniec ubijania dodać powoli cukier. Gotową, sztywną pianę nakładać za pomocą łyżki stołowej na wyłożoną papierem do pieczenia formę, zachowując odstęp ok 3-4 cm. między bezami. Wsadzić do pieca nagrzanego do 150'C i piec ok 30 min, po tym czasie włożyć w drzwiczki pieca łyżkę drewnianą i piec jeszcze ok. 10 min. Gotowe bezy przekładać polewą czekoladową i zlepiać. Mleko wlać do garnuszka i wsadzić pokruszoną czekoladę. Mieszać cały czas, aż czekolada się rozpuści a polewa zacznie gęstnieć.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły