0

Składniki

1 Szczypta
sól
0.5 Szklanki
cukier
4 Sztuki
białko jaja kurzego
1 Sztuka
czekolada gorzka
3 Łyżki
mleko
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Białka ubić na sztywną pianę z dodatkiem soli. Pod koniec ubijania dodać powoli cukier. Gotową, sztywną pianę nakładać za pomocą łyżki stołowej na wyłożoną papierem do pieczenia formę, zachowując odstęp ok 3-4 cm. między bezami. Wsadzić do pieca nagrzanego do 150'C i piec ok 30 min, po tym czasie włożyć w drzwiczki pieca łyżkę drewnianą i piec jeszcze ok 10 min. Gotowe bezy przekładać polewą czekoladową i zlepiać. Mleko wlać do garnuszka i wsadzić pokruszoną czekoladę. Mieszać cały czas, aż czekolada się rozpuści a polewa zacznie gęstnieć. Smacznego !!

Opis

Przepis bardzo prosty na urozmaicenie bezików.

Podobne przepisy

Tort makowy z pomarańczą

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Tort makowy z pomarańczą

Bułeczki maślane

Przepis
Średni Do 1 godz
Bułeczki maślane

Ciastka owsiane z czekoladą

Przepis
Średni Do 1 godz
Ciastka owsiane z czekoladą

Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Ciasto z sercem

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Ciasto z sercem

Cynamonowe zawijańce

Przepis
Średni Do 40 min
Cynamonowe zawijańce

Drożdżowo-dżemowe rollsy śniadaniowe

Przepis
Łatwy Do 40 min
Drożdżowo-dżemowe rollsy śniadaniowe

Eklerki z kremem czekoladowym

Przepis
Średni Do 1 godz
Eklerki z kremem czekoladowym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem
Artykuł

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!