0

Składniki

5 Sztuk
białko jaja kurzego
2 Łyżki
kakao w proszku
2 Łyżki
tłuszcz
30 Dekagramów
cukier puder
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. 1.Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier, kakao i wymieszać. 2.Blachę wysmarować tłuszczem i sprycą małe beziki.
  2. 3.Piec ok. 1 godziny i 30 minut w temp. 110 stopni.

Opis

Bezy kakaowe

Podobne przepisy

Beza z malinami i borówkami

Średni Do 3 godz
Beza z malinami i borówkami

Ciasto z masą brzoskwiniową

Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Kakaowa rolada z kremem z mascarpone

Trudny Do 1 godz
Kakaowa rolada z kremem z mascarpone

Kakaowe serca

Średni Do 1,5 godz
Kakaowe serca

Kruche ciasteczka kakaowe króliczki

Łatwy Do 1 godz
Kruche ciasteczka kakaowe króliczki

Łaciate ciasto z truskawkowym kremem

Łatwy Ponad 3 godz
Łaciate ciasto z truskawkowym kremem

Mazurek kakaowo migdałowy

Trudny Do 3 godz
Mazurek kakaowo migdałowy

Babka cytrynowa

Łatwy Do 1,5 godz
Babka cytrynowa

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!