Bezy

m7
Bezy

0

0 / 0

Jeśli pozostało Ci białko z jaj i nie wiesz co z nim zrobić, świetnym rozwiązaniem są bezy.

3

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


100 porcji

Składniki

1 szcz. sól

2.50 szkl. cukier

9 szt. białko jaja kurzego

Przygotowanie


1

Białka ubić na sztywną pianę z dodatkiem soli. Pod koniec ubijania dodawać powoli cukier. Gotową, sztywną pianę nakładać za pomocą szprycy na wyłożoną papierem do pieczenia formę, pozostawiając ok. 3 cm przerwy między bezami, ponieważ urosną. Bezy piec ok. 30 min. w temp. 150'C a po 25-30 min wsadzić łyżkę drewnianą w drzwiczki i piec jeszcze ok. 10 min. Bezy w środku wychodzą lekko ciągnące.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły