0

Składniki

1 Mililitr
Aromat cytrynowy
1.5 Szklanki
cukier puder
5 Sztuk
białko jaja kurzego
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Białka ubijamy na sztywno.Małymi porcjami dosypujemy cukier,nie przerywając ubijania.Na kopiec wlewamy kilka kropel aromatu. Masę przełozyłam do woreczka cukierniczego i wyciskałam niewielkie kopczyki na blache wyłożoną papierem. Piekłam w temperaturze 140 stopni około 30 minut,następnie w 120 stopniach około godziny.

Opis

Moje pierwsze bezy :)

Podobne przepisy

Beza z malinami i borówkami

Przepis
Średni Do 3 godz
Beza z malinami i borówkami

Bezowy wieniec wigilijny z kandyzowaną pomarańczą i żurawiną

Przepis
Średni Do 2 godz
Bezowy wieniec wigilijny z kandyzowaną pomarańczą i żurawiną

Ciasto z masą brzoskwiniową

Przepis
Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Kakaowa rolada z kremem z mascarpone

Przepis
Trudny Do 1 godz
Kakaowa rolada z kremem z mascarpone

Kakaowe serca

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Kakaowe serca

Kruche ciasteczka kakaowe króliczki

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kruche ciasteczka kakaowe króliczki

Łaciate ciasto z truskawkowym kremem

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Łaciate ciasto z truskawkowym kremem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem
Artykuł

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!