0

Składniki

1 Mililitr
Aromat cytrynowy
1.5 Szklanki
cukier puder
5 Sztuk
białko jaja kurzego
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Białka ubijamy na sztywno.Małymi porcjami dosypujemy cukier,nie przerywając ubijania.Na kopiec wlewamy kilka kropel aromatu. Masę przełozyłam do woreczka cukierniczego i wyciskałam niewielkie kopczyki na blache wyłożoną papierem. Piekłam w temperaturze 140 stopni około 30 minut,następnie w 120 stopniach około godziny.

Opis

Moje pierwsze bezy :)

Podobne przepisy

Beza z malinami i borówkami

Średni Do 3 godz
Beza z malinami i borówkami

Ciasto z masą brzoskwiniową

Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Kakaowa rolada z kremem z mascarpone

Trudny Do 1 godz
Kakaowa rolada z kremem z mascarpone

Kakaowe serca

Średni Do 1,5 godz
Kakaowe serca

Kruche ciasteczka kakaowe króliczki

Łatwy Do 1 godz
Kruche ciasteczka kakaowe króliczki

Łaciate ciasto z truskawkowym kremem

Łatwy Ponad 3 godz
Łaciate ciasto z truskawkowym kremem

Mazurek kakaowo migdałowy

Trudny Do 3 godz
Mazurek kakaowo migdałowy

Babka cytrynowa

Łatwy Do 1,5 godz
Babka cytrynowa

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!