0

Składniki

1 Mililitr
Aromat cytrynowy
1.5 Szklanki
cukier puder
5 Sztuk
białko jaja kurzego
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Białka ubijamy na sztywno.Małymi porcjami dosypujemy cukier,nie przerywając ubijania.Na kopiec wlewamy kilka kropel aromatu. Masę przełozyłam do woreczka cukierniczego i wyciskałam niewielkie kopczyki na blache wyłożoną papierem. Piekłam w temperaturze 140 stopni około 30 minut,następnie w 120 stopniach około godziny.

Opis

Moje pierwsze bezy :)

Podobne przepisy

Domek z piernika

Przepis
Trudny Do 3 godz
Domek z piernika

Piernikowe bombki na choinkę

Przepis
Średni Do 2 godz
Piernikowe bombki na choinkę

Ciasto z masą brzoskwiniową

Przepis
Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Beza z malinami i borówkami

Przepis
Średni Do 3 godz
Beza z malinami i borówkami

Bezowy wieniec wigilijny z kandyzowaną pomarańczą i żurawiną

Przepis
Średni Do 2 godz
Bezowy wieniec wigilijny z kandyzowaną pomarańczą i żurawiną

Ciasto Biskup

Przepis
Średni Do 2 godz
Ciasto Biskup

Ciasto malinowa chmurka z kruchym ciastem kakaowym

Przepis
Średni Do 40 min
Ciasto malinowa chmurka z kruchym ciastem kakaowym

Ciasto Pani Walewska (Kakaowa Pychotka)

Przepis
Łatwy Do 2 godz
Ciasto Pani Walewska (Kakaowa Pychotka)

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!