0

Składniki

1 Szklanka
cukier puder
5 Sztuk
białko jaja kurzego
1 Sztuka
CUKIER WANILIOWY
1 Łyżka
tłuszcz
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Białka umieścić w misce ustawionej w garnku z gotującą się wodą.
  2. Wsypać cukier puder i cukier waniliowy i mieszać łyżką aż cukier całkowicie się rozpuści, dalej ubijać białka trzepaczką na sztywną pianę.
  3. Kłaść wyciskać szprycą małe beziki na blachę wysmarowaną tłuszczem.
  4. Beziki suszyć w letnim piekarniku przy uchylonych drzwiczkach przez co najmniej 3 godziny.
  5. Dla zabarwienia i smaku można do piany dodać łyżeczką kakao lub kawy rozpuszczalnej.

Opis

Dobre !!!!!!!!!!!!!!!!!

Podobne przepisy

Beza z malinami i borówkami

Średni Do 3 godz

Ciasto z masą brzoskwiniową

Trudny Do 3 godz

Kakaowa rolada z kremem z mascarpone

Trudny Do 1 godz

Kruche ciasteczka kakaowe króliczki

Łatwy Do 1 godz

Łaciate ciasto z truskawkowym kremem

Łatwy Ponad 3 godz

Mazurek z inspirującym kremem serowo-cytrusowym i bakaliami

Średni Do 1,5 godz

Naleśniki Kakaowe

Łatwy Do 40 min

Pełnoziarnista babka z gruszką, jabłkami i lukrem malinowym

Łatwy Do 1 godz

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!