0

Składniki

1 Szklanka
cukier puder
5 Sztuk
białko jaja kurzego
1 Sztuka
CUKIER WANILIOWY
1 Łyżka
tłuszcz
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Białka umieścić w misce ustawionej w garnku z gotującą się wodą.
  2. Wsypać cukier puder i cukier waniliowy i mieszać łyżką aż cukier całkowicie się rozpuści, dalej ubijać białka trzepaczką na sztywną pianę.
  3. Kłaść wyciskać szprycą małe beziki na blachę wysmarowaną tłuszczem.
  4. Beziki suszyć w letnim piekarniku przy uchylonych drzwiczkach przez co najmniej 3 godziny.
  5. Dla zabarwienia i smaku można do piany dodać łyżeczką kakao lub kawy rozpuszczalnej.

Opis

Dobre !!!!!!!!!!!!!!!!!

Podobne przepisy

Orzeszki

Przepis
Średni Do 1 godz
Orzeszki

Pączki z marmoladą

Przepis
Trudny Do 3 godz
Pączki z marmoladą

Pączusie serowe z rodzynkami na szybko

Przepis
Średni Do 1 godz
Pączusie serowe z rodzynkami na szybko

Ciasto Pani Walewska (Kakaowa Pychotka)

Przepis
Łatwy Do 2 godz
Ciasto Pani Walewska (Kakaowa Pychotka)

Babka piaskowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Babka piaskowa

Oponki domowe Ilony

Przepis
Średni Do 1 godz
Oponki domowe Ilony

Faworki

Przepis
Średni Do 1 godz
Faworki

Ciasto z masą brzoskwiniową

Przepis
Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!