0

Składniki

1 Szklanka
cukier puder
5 Sztuk
białko jaja kurzego
1 Sztuka
CUKIER WANILIOWY
1 Łyżka
tłuszcz
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Białka umieścić w misce ustawionej w garnku z gotującą się wodą.
  2. Wsypać cukier puder i cukier waniliowy i mieszać łyżką aż cukier całkowicie się rozpuści, dalej ubijać białka trzepaczką na sztywną pianę.
  3. Kłaść wyciskać szprycą małe beziki na blachę wysmarowaną tłuszczem.
  4. Beziki suszyć w letnim piekarniku przy uchylonych drzwiczkach przez co najmniej 3 godziny.
  5. Dla zabarwienia i smaku można do piany dodać łyżeczką kakao lub kawy rozpuszczalnej.

Opis

Dobre !!!!!!!!!!!!!!!!!

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!