Bezy

m7
Bezy

0

3.3 / 6

Dobre bezy jako samodzielny deser, ale i jako dodatek do innych deserów.

4

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szkl. cukier puder

5 szt. białko jaja kurzego

1 szt. cukier waniliowy

1 łyżka tłuszcz

Przygotowanie


1

Białka umieścić w misce ustawionej w garnku z gotującą się wodą.

2

Wsypać cukier puder i cukier waniliowy i mieszać łyżką aż cukier całkowicie się rozpuści, dalej ubijać białka trzepaczką na sztywną pianę.

3

Wyciskać szprycą małe beziki na blachę wysmarowaną tłuszczem.

4

Beziki suszyć w letnim piekarniku przy uchylonych drzwiczkach przez co najmniej 3 godziny.

5

Dla zabarwienia i smaku można do piany dodać łyżeczką kakao lub kawy rozpuszczalnej.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły