Bezy

m7
Bezy

1

3 / 2

Prosty i szybki sposób na przygotowanie bezików.

2

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


25 porcji

Składniki

1 szkl. cukier

3 szt. białko jaja kurzego

Przygotowanie


1

Ubić białko z cukrem jakieś 5 minut, żeby nie było płynne. Piekarnik nagrzać do temperatury 125-150 stopni, bezy suszyć ok. godziny. Blachę wyłożyć papierem. Bezy wykładać w odstępach jakieś 3 cm, żeby się nie skleiły.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

37

kcal

Białka

b/d

0

Węglowodany

9

gram

Tłuszcze

b/d

0

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły