Bezy
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Bezy](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977134341.jpeg&w=3840&q=75)
Prosty i szybki sposób na przygotowanie bezików.
1
3 / 2
Prosty i szybki sposób na przygotowanie bezików.
2
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
25 porcji
Składniki
1 szkl. cukier
3 szt. białko jaja kurzego
Przygotowanie
1
Ubić białko z cukrem jakieś 5 minut, żeby nie było płynne. Piekarnik nagrzać do temperatury 125-150 stopni, bezy suszyć ok. godziny. Blachę wyłożyć papierem. Bezy wykładać w odstępach jakieś 3 cm, żeby się nie skleiły.