Bezy

m7
Bezy

Średnia 0 / 0

Oceń!

Klasyczne słodkie łakocie... Nie tylko dla dzieci.

2

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

0.50 szkl. cukier

2 szt. białko jaja kurzego

Przygotowanie


Białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Na blachę wyłożoną pergaminem wycisnąć z rękawa cukierniczego lub po prostu nałożyć łyżką porcje piany. Piec w piekarniku nagrzanym do 120-140st przez 20 do 40 minut (w zależności jak duże będą porcje). Bezy są gotowe, gdy lekko się zarumienią.

Przed podaniem można posypać kakao dla fajnego efektu.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

48

kcal

Białka

1

gram

Węglowodany

11

gram

Tłuszcze

b/d

0

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły