0

Składniki

SKŁADNIKI NA BEZĘ

2 Łyżki
ingridient
Kakao DecoMorreno
250 Gramów
cukier
4 Sztuki
białko jaja kurzego
1 Łyżka
ocet winny

KREM I DODATKI

250 Gramów
serek mascarpone
200 Mililitrów
śmietana 36%
2 Łyżki
cukier puder
2 Sztuki
pomarańcza
1 Szklanka
cukier
1.5 Szklanki
woda
300 Gramów
Żurawina
4 Łyżki
miód
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Pomarańczy umyj i polej wrzątkiem. Pokrój na cienkie plastry, o grubości około 5 mm.
  2. Do dużego garnka o grubym dnie wsyp cukier i zalej go wodą. Podgrzewaj stopniowo, aż cukier rozpuści się całkowicie.
  3. Dodaj plastry pomarańczy, mogą leżeć warstwowo. Gotuj na wolnym ogniu przez około 2 godziny, obracając je delikatnie co 30 minut na drugą stronę.
  4. Gdy praktycznie cała woda odparuje, a syrop stanie się bardzo gęsty, przełóż pomarańcze na papier do pieczenia, aby wystygły całkowicie.

Opis

Znana beza Pavlowa w nowej tradycyjnej, świątecznej odsłonie. Wieniec bezowy idealnie ozdobi stół wigilijny i zachwyci gości, a dodatki jakimi, są kandyzowane pomarańcze i żurawiną, dodadzą bezie mocno świątecznego aromatu.

Podobne przepisy

Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Kakaowa rolada z kremem z mascarpone

Przepis
Trudny Do 1 godz
Kakaowa rolada z kremem z mascarpone

Ciasto czekoladowe ze śliwkami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Ciasto czekoladowe ze śliwkami

Eklerki z kremem czekoladowym

Przepis
Średni Do 1 godz
Eklerki z kremem czekoladowym

Kakaowe serca

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Kakaowe serca

Kruche ciasteczka kakaowe króliczki

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kruche ciasteczka kakaowe króliczki

Makowiec ucierany

Przepis
Średni Do 3 godz
Makowiec ucierany

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!