BEZIKI I LIZAKI BEZOWE

maspexdigital
BEZIKI I LIZAKI BEZOWE

0

0 / 0

Łap za rękaw cukierniczy i stwórz swoje własne bezy. Wbijając patyczki, możesz zrobić z nich wyjątkowe lizaki. Nie zapomnij o dekoracji i o sosie z owoców leśnych, dzięki któremu beziki otrzymają niepowtarzalny smak.

5

Składniki

90 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

4 szt. białka

225 g cukier puder

1 łyżeczka mąka kukurydziana

1 łyżeczka ocet z białego wina

0.50 szt. sok z cytryny

Przygotowanie


1

Dżem zblenduj lub przetrzyj przez drobne sitko. Dodaj sok z cytryny i zagotuj w małym rondelku. Ostudź.

2

Rozgrzej piekarnik do 140 ° C, wentylator 120 ° C. Wyłóż 2 duże blachy do pieczenia papierem do pieczenia.

3

Włożyć białka do czystej, suchej miski i ubij na sztywną pianę. Dodaj 1 łyżkę cukru i ubijaj dalej.

4

Kontynuuj dodawanie cukru w ten sposób, aż beza będzie jedwabista i jędrna. Na koniec dodaj mąkę kukurydzianą i ocet.

5

Użyj odrobiny mieszanki bezowej, aby przykleić papier do pieczenia do blachy, kropkę w każdym rogu.

6

Ostrożnie wlej resztę do rękawa cukierniczego z okrągłą dyszką. Trzymając worek do wyciskania pionowo, ściśnij z równomiernym naciskiem formując kształt płaskiego koła. Powtórz, pozostawiając co najmniej 3 cm między każdą z nich. W każdym kole umieść wykałaczkę, jak w lizaku.

7

Piecz mini bezy przez 1 godzinę. Podaj z sosem z owoców leśnych.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły