Beziki
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Beziki](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975126019.jpeg&w=3840&q=75)
Beziki
1
0 / 0
Beziki
3
Składniki
15 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
20 porcji
Składniki
400 g cukier puder
8 szt. bułka
0.50 łyżecz. olejek waniliowy
Przygotowanie
1
1.Białka ubić na sztywną pianę z dodatkiem 15-20% cukru, po koniec dodawać powoli pozostały cukier i ubijać na parze ok. 30 min., a następnie zdjąć z ognia i ubijać do wystudzenia.
2
2.Blachę wyłożyć natłuszczonym pergaminem, wyciskać przez szpryckę maleńkie okrągłe ciasteczka i upiec ok. 2 godz i przez 90 stopni.