BEZGLUTENOWY WEGAŃSKI MAKOWIEC Z CZEKOLADOWĄ POLEWĄ

decomorreno
BEZGLUTENOWY WEGAŃSKI MAKOWIEC Z CZEKOLADOWĄ POLEWĄ

0

0 / 0

Nawet najbardziej wymagający, będą rozkoszować się tym makowcem. Aromatyczny zestaw pysznych owoców i orzechów zamknięty w jednym deserze. Nie zawiera glutenu, ani produktów pochodzenia zwierzęcego.

14

Składniki

120 min

Przygotowanie

Składniki


16 porcji

Składniki

800 g mak mielony

750 mleko roślinne

80 g skrobia ziemniaczana

15 g kakao decomorreno

150 g orzechy

200 g suszone owoce

1 g jabłko

30 g olej kokosowy

1 szcz. sól

50 g olej kokosowy

10 g kakao decomorreno

45 g syrop z agawy

50 g gęste mleko kokosowe

0.50 szkl. płatki migdałowe

Przygotowanie


1

Mak zalej mlekiem , dodaj olej kokosowy, szczyptę soli i zagotuj.

2

Dodaj posiekane suszone owoce i orzechy, gotuj przez kolejne 5 minut.

3

Przykry garnek i odstaw na minumu 30 minut. Zetrzyj jabłko na tarce o małych oczkach

4

Następnie dodaj pozostałe skłaniki na ciasto do maku i wymieszaj.

5

Przełoż do formy wyłożonej papierem do pieczenia.

6

Piecz przez około 50 minut w 175 C.

7

Po upieczeniu wyjmij z piekarnika i pozostaw do wystudzenia.

8

Wszystkie składniki na polewę włoż do garnuszka i podgrzewaj aż się połączą.

9

Przełoż na ciasto i posyp migdalami.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły