BEZGLUTENOWY WEGAŃSKI MAKOWIEC Z CZEKOLADOWĄ POLEWĄ
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
decomorreno
![BEZGLUTENOWY WEGAŃSKI MAKOWIEC Z CZEKOLADOWĄ POLEWĄ](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975878510.jpeg&w=3840&q=75)
Nawet najbardziej wymagający, będą rozkoszować się tym makowcem. Aromatyczny zestaw pysznych owoców i orzechów zamknięty w jednym deserze. Nie zawiera glutenu, ani produktów pochodzenia zwierzęcego.
0
0 / 0
Nawet najbardziej wymagający, będą rozkoszować się tym makowcem. Aromatyczny zestaw pysznych owoców i orzechów zamknięty w jednym deserze. Nie zawiera glutenu, ani produktów pochodzenia zwierzęcego.
14
Składniki
120 min
Przygotowanie
Składniki
16 porcji
Składniki
800 g mak mielony
750 mleko roślinne
80 g skrobia ziemniaczana
15 g kakao decomorreno
150 g orzechy
200 g suszone owoce
1 g jabłko
30 g olej kokosowy
1 szczyp. sól
50 g olej kokosowy
10 g kakao decomorreno
45 g syrop z agawy
50 g gęste mleko kokosowe
0.50 szkl. płatki migdałowe
Przygotowanie
Mak zalej mlekiem , dodaj olej kokosowy, szczyptę soli i zagotuj.
Dodaj posiekane suszone owoce i orzechy, gotuj przez kolejne 5 minut.
Przykry garnek i odstaw na minumu 30 minut. Zetrzyj jabłko na tarce o małych oczkach
Następnie dodaj pozostałe skłaniki na ciasto do maku i wymieszaj.
Przełoż do formy wyłożonej papierem do pieczenia.
Piecz przez około 50 minut w 175 C.
Po upieczeniu wyjmij z piekarnika i pozostaw do wystudzenia.
Wszystkie składniki na polewę włoż do garnuszka i podgrzewaj aż się połączą.
Przełoż na ciasto i posyp migdalami.