BEZGLUTENOWY WEGAŃSKI MAKOWIEC Z CZEKOLADOWĄ POLEWĄ
decomorreno
0
0 / 0
Nawet najbardziej wymagający, będą rozkoszować się tym makowcem. Aromatyczny zestaw pysznych owoców i orzechów zamknięty w jednym deserze. Nie zawiera glutenu, ani produktów pochodzenia zwierzęcego.
14
Składniki
120 min
Przygotowanie
Składniki
16 porcji
Składniki
800 g mak mielony
750 mleko roślinne
80 g skrobia ziemniaczana
15 g kakao decomorreno
150 g orzechy
200 g suszone owoce
1 g jabłko
30 g olej kokosowy
1 szcz. sól
50 g olej kokosowy
10 g kakao decomorreno
45 g syrop z agawy
50 g gęste mleko kokosowe
0.50 szkl. płatki migdałowe
Przygotowanie
Mak zalej mlekiem , dodaj olej kokosowy, szczyptę soli i zagotuj.
Dodaj posiekane suszone owoce i orzechy, gotuj przez kolejne 5 minut.
Przykry garnek i odstaw na minumu 30 minut. Zetrzyj jabłko na tarce o małych oczkach
Następnie dodaj pozostałe skłaniki na ciasto do maku i wymieszaj.
Przełoż do formy wyłożonej papierem do pieczenia.
Piecz przez około 50 minut w 175 C.
Po upieczeniu wyjmij z piekarnika i pozostaw do wystudzenia.
Wszystkie składniki na polewę włoż do garnuszka i podgrzewaj aż się połączą.
Przełoż na ciasto i posyp migdalami.