Bezglutenowe naleśniki z tuńczykiem, ogórkiem i ketchupem na gorąco

kontakt_2
Bezglutenowe naleśniki z tuńczykiem, ogórkiem i ketchupem na gorąco

0

0 / 0

Czy Ty też znasz i kochasz naleśniki? Czy wiesz jak zredukować liczbę kalorii, które się w nich znajdują? 
 Czy to w ogóle jest możliwe, żeby zachować ich smak i właściwości naleśników, kiedy zmienia się składniki, z których są przygotowane? 
Nie dowiesz się, dopóki nie sprawdzisz. Pani Fit ma na to swój sposób!


14

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

4 łyżka mąka ryżowa

3 łyżka mąka kukurydziana

2 łyżka mąka ziemniaczana

1 łyżeczka proszek do pieczenia

350 mleko

1 szt. jajko

1 łyżeczka olej kokosowy

2 pusz. tuńczyk

100 g kukurydza konserwowa

2 szt. cebula

5 szt. ogórki kiszone krakus

2 szcz. sól, pieprz

1 pęcz. szczypiorek

2 łyżka ketchup kotlin łagodny 60% mniej kalorii

Przygotowanie


1

Zmieszaj mąki i proszek do pieczenia w głębokiej misce. Dodaj jajko i stopniowo wlewaj mleko, ciągle miksując. Dodaj szczyptę soli. Uzyskana masa powinna mieć lekko rzadką konsystencję. Jeśli jest zbyt rzadka – dodaj odrobinę mąki ziemniaczanej, a jeśli jest zbyt gęsta – wlej mleko.

2

Na rozgrzanej patelni rozpuść odrobinę oleju kokosowego. Rozprowadź tłuszcz specjalnym pędzelkiem. Wlej na rozgrzaną patelnię odpowiednią ilość ciasta i smaż do uzyskania rumianego placka

3

Kiedy góra naleśników jest już gotowa, czas na smaczny farsz. Pokrój cebulę i ogórki w drobną kosteczkę. Zmieszaj z odsączonym tuńczykiem i kukurydzą. Dodaj pieprz, sól i 2 łyżki ketchupu. Wszystko dokładnie wymieszaj.

4

Posmaruj naleśniki gotowym farszem i zawiń. Gotowe Zawijańce ułóż w naczyniu żaroodpornym i piecz w 180 st. C przez około 7 minut.

5

Gorące Zawijańce wyjmij na talerz, polej ketchupem i posyp szczypiorkiem. Gotowe!

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły