Bezglutenowe kopytka czekoladowe

decomorreno
Bezglutenowe kopytka czekoladowe

0

5 / 1

Delikatne bezglutenowe czekoladowe kopytka, stanowią wyjątkową alternatywę dla tych przygotowywanych w tradycyjny sposób. Nasza kopytkowa propozycja bazująca na kaszy jaglanej i batacie - świetnie skomponuje się ze słodkimi dodatkami takimi jak świeże owoce, miód lub konfitura. To przepis na kopytka inny niż wszystkie!

5

Składniki

120 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

100 g kasza jaglana

1 szt. batat

6 łyżka kakao decomorreno

160 g mąka ziemniaczana

1 szcz. sól

Przygotowanie


1

Batata piecz w całości i bez obierania, w temp. 200°C przez około 50-60 minut.

2

W międzyczasie ugotuj kaszę jaglaną. Po ugotowaniu pozostaw ją do wystudzenia.

3

Zmiel kaszę jaglaną oraz batata obranego ze skórki. Dodaj kakao, sól oraz mąkę ziemniaczaną i wymieszaj ciasto. Ma mieć luźną konsystencję (będzie lekko klejące), nie może być zbite.

4

Posyp mąką ziemniaczaną blat, wyłóż łyżką 1/3 ciasta układając ją w długi płaski wałek. Ciasto obtocz w mące i pokrój na małe romby.

5

Kopytka gotuj w gorącej wodzie przez około 3-4 minuty, do czasu aż wypłyną na powierzchnię.

6

Ugotowane kopytka podawaj z dodatkiem miodu/syropu z agawy oraz świeżych owoców.

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły