Bezglutenowe kopytka czekoladowe
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
decomorreno
![Bezglutenowe kopytka czekoladowe](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976381865.jpeg&w=3840&q=75)
Delikatne bezglutenowe czekoladowe kopytka, stanowią wyjątkową alternatywę dla tych przygotowywanych w tradycyjny sposób. Nasza kopytkowa propozycja bazująca na kaszy jaglanej i batacie - świetnie skomponuje się ze słodkimi dodatkami takimi jak świeże owoce, miód lub konfitura. To przepis na kopytka inny niż wszystkie!
0
5 / 1
Delikatne bezglutenowe czekoladowe kopytka, stanowią wyjątkową alternatywę dla tych przygotowywanych w tradycyjny sposób. Nasza kopytkowa propozycja bazująca na kaszy jaglanej i batacie - świetnie skomponuje się ze słodkimi dodatkami takimi jak świeże owoce, miód lub konfitura. To przepis na kopytka inny niż wszystkie!
5
Składniki
120 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
100 g kasza jaglana
1 szt. batat
6 łyżka kakao decomorreno
160 g mąka ziemniaczana
1 szczyp. sól
Przygotowanie
Batata piecz w całości i bez obierania, w temp. 200°C przez około 50-60 minut.
W międzyczasie ugotuj kaszę jaglaną. Po ugotowaniu pozostaw ją do wystudzenia.
Zmiel kaszę jaglaną oraz batata obranego ze skórki. Dodaj kakao, sól oraz mąkę ziemniaczaną i wymieszaj ciasto. Ma mieć luźną konsystencję (będzie lekko klejące), nie może być zbite.
Posyp mąką ziemniaczaną blat, wyłóż łyżką 1/3 ciasta układając ją w długi płaski wałek. Ciasto obtocz w mące i pokrój na małe romby.
Kopytka gotuj w gorącej wodzie przez około 3-4 minuty, do czasu aż wypłyną na powierzchnię.
Ugotowane kopytka podawaj z dodatkiem miodu/syropu z agawy oraz świeżych owoców.