Bezglutenowe gofry czekoladowe z dżemem malinowym i owocami
dominikastacha
Drugie śniadanie to bardzo ważny posiłek wciągu dnia! Dostarcza energii i pomaga w koncentracji na lekcjach. Najważniejsze by był smaczny i atrakcyjny dla naszych pociech! Bezglutenowe gofry czekoladowe z dżemem malinowym i owocami zachwycają.
0
5 / 1
Drugie śniadanie to bardzo ważny posiłek wciągu dnia! Dostarcza energii i pomaga w koncentracji na lekcjach. Najważniejsze by był smaczny i atrakcyjny dla naszych pociech! Bezglutenowe gofry czekoladowe z dżemem malinowym i owocami zachwycają.
10
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szt. jaja kurze całe
50 g mąka ryżowa
50 g mąka jaglana
1 łyżka mąka ziemniaczana
1 łyżeczka kakao decomorreno
200 woda
2 łyżeczka dżem malinowy niskosłodzony łowicz
1 łyżeczka miód gryczany
1 szt. figa
1 szt. gruszka
Przygotowanie
Wszystkie suche składniki wsyp do miski. Następnie dodaj jajko oraz wodę i miksuj aż uzyskasz gładką konsystencję.
Gotową masę przelej do nagrzanej gofrownicy na około 4 do 5 minut.
Gotowe gofry zapakuj do pojemnika z dodatkiem pysznego i zdrowego dżemu malinowego Łowicz 100% , miodu oraz fig i gruszek.
Kategorie
Alergeny
Jajka