0

Składniki

1.25 Łyżeczki
ingridient
Kakao DecoMorreno
2.5 Łyżeczki
1.25 Sztuki
jaja kurze całe
62.5 Grama
Mąka ryżowa
62.5 Grama
mąka jaglana
1.25 Łyżki
mąka ziemniaczana
250 Mililitrów
woda
1.25 Łyżeczki
Miód gryczany
1.25 Sztuki
figa
1.25 Sztuki
gruszka
Kalorie dla 1 porcji
101-200 kc
Alergeny
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Wszystkie suche składniki wsyp do miski. Następnie dodaj jajko oraz wodę i miksuj aż uzyskasz gładką konsystencję.
  2. Gotową masę przelej do nagrzanej gofrownicy na około 4 do 5 minut.
  3. Gotowe gofry zapakuj do pojemnika z dodatkiem pysznego i zdrowego dżemu malinowego Łowicz 100% , miodu oraz fig i gruszek.

Opis

Drugie śniadanie to bardzo ważny posiłek wciągu dnia! Dostarcza energii i pomaga w koncentracji na lekcjach. Najważniejsze by był smaczny i atrakcyjny dla naszych pociech! Przygotowałam bezglutenowe gofry czekoladowe z dżemem malinowym i owocami.

Podobne przepisy

Chrupkie pieczywo z migdałów i ziaren z dżemem brzoskwiniowy...

Łatwy Do 40 min
Chrupkie pieczywo z migdałów i ziaren z dżemem brzoskwiniowy...

Cynamonowo-wiśniowy omlet bezglutenowy

Łatwy Do 40 min
Cynamonowo-wiśniowy omlet bezglutenowy

Jajka w koszulce na tostach

Łatwy Do 15 min
Jajka w koszulce na tostach

Kakaowe musli

Łatwy Do 40 min
Kakaowe musli

Kakaowy Shake

Łatwy Do 15 min
Kakaowy Shake

Kasza jaglana z jabłkiem i cynamonem

Łatwy Do 40 min
Kasza jaglana z jabłkiem i cynamonem

Owsiane Batoniki

Łatwy Do 15 min
Owsiane Batoniki

Owsiane mini omlety podwójnie figowe

Łatwy Do 40 min
Owsiane mini omlety podwójnie figowe

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!