Bezglutenowe gofry czekoladowe z dżemem malinowym i owocami

dominikastacha
Bezglutenowe gofry czekoladowe z dżemem malinowym i owocami

0

5 / 1

Drugie śniadanie to bardzo ważny posiłek wciągu dnia! Dostarcza energii i pomaga w koncentracji na lekcjach. Najważniejsze by był smaczny i atrakcyjny dla naszych pociech! Bezglutenowe gofry czekoladowe z dżemem malinowym i owocami zachwycają.

10

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szt. jaja kurze całe

50 g mąka ryżowa

50 g mąka jaglana

1 łyżka mąka ziemniaczana

1 łyżecz. kakao decomorreno

200 woda

2 łyżecz. dżem malinowy niskosłodzony łowicz

1 łyżecz. miód gryczany

1 szt. figa

1 szt. gruszka

Przygotowanie


1

Wszystkie suche składniki wsyp do miski. Następnie dodaj jajko oraz wodę i miksuj aż uzyskasz gładką konsystencję.

2

Gotową masę przelej do nagrzanej gofrownicy na około 4 do 5 minut.

3

Gotowe gofry zapakuj do pojemnika z dodatkiem pysznego i zdrowego dżemu malinowego Łowicz 100% , miodu oraz fig i gruszek.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

175

kcal

Białka

5

gram

Węglowodany

34

gram

Tłuszcze

2

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Alergeny


Jajka

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły