Bezglutenowe dyniowo-czekoladowe ciasto z mikrofalówki

decomorreno
Bezglutenowe dyniowo-czekoladowe ciasto z mikrofalówki

0

0 / 0

Dieta bezglutenowa wcale nie musi być nudna! Masz ochotę na szybki, ale nietuzinkowy deser? Gotowy w parę minut z użyciem mikrofali? Dyniowo-czekoladowe ciastko bez glutenu można łatwo zrobić w domu, gdy tylko najdzie Cię ochota na coś pysznego i słodkiego.

13

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

4 łyżka dyniowe puree

3 łyżka olej kokosowy

3 szt. jajka kurze

2 łyżka miód

0.25 łyżeczka cynamon

1 łyżeczka przyprawa korzenna

2 łyżka kakao decomorreno

0.50 łyżeczka proszek do pieczenia

3 łyżka mąka kokosowa

1 szcz. sól

2 łyżka puree dyniowe

3 łyżka mleko kokosowe

1 łyżka miód

Przygotowanie


1

W małej misce wymieszaj purée z olejem kokosowym, jajkami, miodem i przyprawami.

2

Dodaj następnie kakao, proszek do pieczenia oraz mąkę kokosową. Podziel między dwa małe kubeczki. Włóż do mikrofalówki na około 2 minuty.

3

Przygotuj krem: w kubku ubij mleko kokosowe z purée dyniowym i miodem. Kremem dekoruj gotowe ciasto.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły