Bezglutenowe dyniowo-czekoladowe ciasto z mikrofalówki
decomorreno
0
0 / 0
0
Dieta bezglutenowa wcale nie musi być nudna! Masz ochotę na szybki, ale nietuzinkowy deser? Gotowy w parę minut z użyciem mikrofali? Dyniowo-czekoladowe ciastko bez glutenu można łatwo zrobić w domu, gdy tylko najdzie Cię ochota na coś pysznego i słodkiego.
13
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
4 łyżka dyniowe puree
3 łyżka olej kokosowy
3 szt jajka kurze
2 łyżka miód
0.25 łyżeczka cynamon
1 łyżeczka przyprawa korzenna
2 łyżka kakao decomorreno
0.50 łyżeczka proszek do pieczenia
3 łyżka mąka kokosowa
1 szcz. sól
2 łyżka puree dyniowe
3 łyżka mleko kokosowe
1 łyżka miód
Przygotowanie
W małej misce wymieszaj purée z olejem kokosowym, jajkami, miodem i przyprawami.
Dodaj następnie kakao, proszek do pieczenia oraz mąkę kokosową. Podziel między dwa małe kubeczki. Włóż do mikrofalówki na około 2 minuty.
Przygotuj krem: w kubku ubij mleko kokosowe z purée dyniowym i miodem. Kremem dekoruj gotowe ciasto.