Bezglutenowe brownie z czerwonej fasoli z orzechami

stanislaw.romek13
Bezglutenowe brownie z czerwonej fasoli z orzechami

0

0 / 0

Pyszne i wilgotne, a do tego bez glutenu i zdrowe ciasto brownie z czerwonej fasoli z orzechami. Smak fasoli jest niewyczuwalny - bez obaw.

13

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

1 pusz. fasola czerwona konserwowa

1 szt. banan

2 szt. jaja l

30 g kakao decomorreno

1.50 łyżka olej kokosowy

2 łyżka miód

1 łyżeczka proszek do pieczenia

1 łyżeczka cynamon

30 g orzechy włoskie

2 łyżka olej kokosowy

1 łyżka miód

2 łyżka kakao decomorreno

15 g orzechy włoskie

Przygotowanie


1

Do misy blendera wrzucamy czerwoną fasolę dokładnie przepłukaną wodą oraz pokrojonego banana bez skórki i blendujemy na gładką masę. Następnie dodajemy żółtka, olej kokosowy, kakao, miód, proszek do pieczenia i cynamon i jeszcze chwilkę blendujemy. Białka ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy do masy fasolowej i delikatnie mieszamy. Orzechy kruszymy na mniejsze kawałki, dodajemy do masy ciast, mieszamy i wylewamy do formy (10cm x 20cm).

2

Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni (góra/dół) i pieczemy ok. 40 minut (do suchego patyczka).

3

Po wystudzeniu ciasta robimy polewę. Do garnka wrzucamy olej, miód i kakao i podgrzewamy, aż wszystkie składniki się połączą. Gotową polewę wylewamy na ciasto i posypujemy posiekanymi orzechami.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły