Bezglutenowa rozkosz

martazol
Bezglutenowa rozkosz

0

0 / 0

Gofry "Bezglutenowa rozkosz" na każdą okazje. Nawet dla największych niejadków. Smak jak z nad morza. Wspaniały deser dla każdego.

14

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

1 łyżeczka kakao decomorreno

50 g mąka ziemniaczana

50 g mąka ryżowa

50 g mąka kukurydziana

1 szcz. sól

1 łyżeczka wanilia

0.75 łyżeczka proszek do pieczenia

1 łyżka cukier trzcinowy

50 g masło

2 szt. jaja l

4 łyżka kakao decomorreno

120 g masło

3 łyżka mleko

90 g cukier puder

Przygotowanie


1

Mąkę wsypać do miski, dodać sól, wanilię, proszek do pieczenia, cukier i wymieszać. Dodać roztopione masło, żółtka oraz mleko. Wszystko zmiksować na gładką masę. Odstawić na 30 minut.

2

W międzyczasie ubić białka na sztywną pianę oraz rozgrzać gofrownicę. Dodawać pianę do masy w 2 częściach, za każdym razem mieszając ciasto łyżką. Nakładać porcję ciasta na rozgrzaną taflę gofrownicy i smażyć gofry przez około 2,5 - 3 minuty w zależności od mocy gofrownicy.

3

POLEWA KAKAOWA Do rondelka wlewamy mleko, dodajemy cukier puder stawiamy na małym ogniu i mieszamy do rozpuszczenia cukru. Następnie dodajemy masło, mieszamy aż do rozpuszczenia masła i połączenia składników. Teraz dodajemy kakao DecoMorreno i dokładnie mieszamy, aby wszystko się połączyło. Nie doprowadzamy do wrzenia.

Kategorie


Alergeny


Mleko

Laktoza

Jajka

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły