1

Składniki

2 Łyżeczki
Kisiel wiśniowy
4 Sztuki
białko jaja kurzego
25 Dekagramów
cukier puder
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Białka ubić na sztywną pianę, partiami dodawać cukier puder i kisiel. Ubijać jeszcze kilka minut.
  2. Piekarnik nagrzać do 140 stopni. Na papier piekarniczy wyłożyc dwa serca lub kółka narysowane szprycą.
  3. Wstawić na najniższą półkę i suszyć 50 minut,
  4. po 5 minutach obniżyć temp. do 130 stopni.
  5. Po upływie 50 min piekarnik wyłączyć i pozostawić bezy do ostygnięcia.
  6. Wystudzoną bezę wyjąć i delikatnie odkleić od papieru, a piekarnik nagrzać jeszcze raz do 100 stopni.
  7. Włożyć bezę ponownie i wyłączyć...
  8. Po wystudzeniu piekarnika powinna być już sucha.. udekorować dowolnie .. bitą śmietaną i galaretkami lub owocami.

Opis

Pyszny deser walentynkowy...

Podobne przepisy

Beza z malinami i borówkami

Średni Do 3 godz
Beza z malinami i borówkami

Ciasto z masą brzoskwiniową

Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Kakaowa rolada z kremem z mascarpone

Trudny Do 1 godz
Kakaowa rolada z kremem z mascarpone

Kakaowe serca

Średni Do 1,5 godz
Kakaowe serca

Kruche ciasteczka kakaowe króliczki

Łatwy Do 1 godz
Kruche ciasteczka kakaowe króliczki

Łaciate ciasto z truskawkowym kremem

Łatwy Ponad 3 godz
Łaciate ciasto z truskawkowym kremem

Mazurek kakaowo migdałowy

Trudny Do 3 godz
Mazurek kakaowo migdałowy

Babka cytrynowa

Łatwy Do 1,5 godz
Babka cytrynowa

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!