1

Składniki

2 Łyżeczki
Kisiel wiśniowy
4 Sztuki
białko jaja kurzego
25 Dekagramów
cukier puder
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Białka ubić na sztywną pianę, partiami dodawać cukier puder i kisiel. Ubijać jeszcze kilka minut.
  2. Piekarnik nagrzać do 140 stopni. Na papier piekarniczy wyłożyc dwa serca lub kółka narysowane szprycą.
  3. Wstawić na najniższą półkę i suszyć 50 minut,
  4. po 5 minutach obniżyć temp. do 130 stopni.
  5. Po upływie 50 min piekarnik wyłączyć i pozostawić bezy do ostygnięcia.
  6. Wystudzoną bezę wyjąć i delikatnie odkleić od papieru, a piekarnik nagrzać jeszcze raz do 100 stopni.
  7. Włożyć bezę ponownie i wyłączyć...
  8. Po wystudzeniu piekarnika powinna być już sucha.. udekorować dowolnie .. bitą śmietaną i galaretkami lub owocami.

Opis

Pyszny deser walentynkowy...

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!