1

Składniki

2 Łyżeczki
Kisiel wiśniowy
4 Sztuki
białko jaja kurzego
25 Dekagramów
cukier puder
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Białka ubić na sztywną pianę, partiami dodawać cukier puder i kisiel. Ubijać jeszcze kilka minut.
  2. Piekarnik nagrzać do 140 stopni. Na papier piekarniczy wyłożyc dwa serca lub kółka narysowane szprycą.
  3. Wstawić na najniższą półkę i suszyć 50 minut,
  4. po 5 minutach obniżyć temp. do 130 stopni.
  5. Po upływie 50 min piekarnik wyłączyć i pozostawić bezy do ostygnięcia.
  6. Wystudzoną bezę wyjąć i delikatnie odkleić od papieru, a piekarnik nagrzać jeszcze raz do 100 stopni.
  7. Włożyć bezę ponownie i wyłączyć...
  8. Po wystudzeniu piekarnika powinna być już sucha.. udekorować dowolnie .. bitą śmietaną i galaretkami lub owocami.

Opis

Pyszny deser walentynkowy...

Podobne przepisy

Domek z piernika

Przepis
Trudny Do 3 godz
Domek z piernika

Piernikowe bombki na choinkę

Przepis
Średni Do 2 godz
Piernikowe bombki na choinkę

Ciasto z masą brzoskwiniową

Przepis
Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Beza z malinami i borówkami

Przepis
Średni Do 3 godz
Beza z malinami i borówkami

Bezowy wieniec wigilijny z kandyzowaną pomarańczą i żurawiną

Przepis
Średni Do 2 godz
Bezowy wieniec wigilijny z kandyzowaną pomarańczą i żurawiną

Ciasto Pani Walewska (Kakaowa Pychotka)

Przepis
Łatwy Do 2 godz
Ciasto Pani Walewska (Kakaowa Pychotka)

Ciasto z masą brzoskwiniową

Przepis
Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Kakaowa rolada z kremem z mascarpone

Przepis
Trudny Do 1 godz
Kakaowa rolada z kremem z mascarpone

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!