Beza walentynkowa

m7
Beza walentynkowa

1

0 / 0

Pyszny deser walentynkowy.

3

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

2 łyżecz. kisiel wiśniowy

4 szt. białko jaja kurzego

25 dag. cukier puder

Przygotowanie


1

Białka ubić na sztywną pianę, partiami dodawać cukier puder i kisiel. Ubijać jeszcze kilka minut.

2

Piekarnik nagrzać do 140 stopni. Na papier piekarniczy wyłożyc dwa serca lub kółka narysowane szprycą.

3

Wstawić na najniższą półkę i suszyć 50 minut, po 5 minutach obniżyć temp. do 130 stopni.

4

Po upływie 50 min piekarnik wyłączyć i pozostawić bezy do ostygnięcia.

5

Wystudzoną bezę wyjąć i delikatnie odkleić od papieru, a piekarnik nagrzać jeszcze raz do 100 stopni.

6

Włożyć bezę ponownie i wyłączyć.

7

Po wystudzeniu piekarnika powinna być już sucha. Bezę udekorować dowolnie, np. bitą śmietaną i galaretkami lub owocami.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

263

kcal

Białka

4

gram

Węglowodany

63

gram

Tłuszcze

b/d

0

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły