Better than sex cake!

decomorreno
Better than sex cake!

0

5 / 2

Przedstawiamy wyjątkowo apetyczne ciasto o nie mniej kuszącej nazwie. Nie sposób nie skusić się na tę czekoladową przyjemność pokrytą puszystą kremową chmurką i obsypaną kruchymi kawałkami rozpływajacej się w ustach mlecznej krówki. Daj się rozpieścić i wypróbuj ten przepis jeszcze dzisiaj!

15

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


16 porcji

Składniki

1 łyżeczka proszek do pieczenia

270 g mąka pszenna tortowa lubella

70 g kakao decomorreno

1.50 łyżeczka soda oczyszczona

200 g cukier brązowy

125 olej

250 maślanka

250 kawa mocna

2 szt. jaja

1 szt. masa kajmakowa

3 łyżka śmietanka 36%

1 szt. mleko skondensowane

500 śmietanka 36%

1 łyżka cukier puder

4 szt. cukierki krówki

Przygotowanie


1

Wymieszaj w misce suche składniki (mąka, kakao, soda, proszek oraz cukier). W drugim naczyniu połącz olej, maślankę, kawę i jajka. Następnie dodaj mokre składniki do suchych i wymieszaj całość.

2

Przelej ciasto do formy (będzie miało dosyć płynną konsystencję). Piecz przez około 40 minut w 180°C, do tzw. suchego patyczka.

3

Po wyjęciu z piekarnika nakłuwaj ciasto za pomocą drewnianej końcówki szpatułki. Następnie, jeszcze ciepłe ciasto zalej z wierzchu mlekiem skondensowanym. Odstaw, aż ciasto wchłonie płyn.

4

Podgrzej w garnuszku masę kajmakową, z dodatkiem 3 łyżek śmietanki 36 % tł. Następnie przełóż masę na wierzch. W następnej kolejności, przykryj ciasto i włóż do lodówki aż całkowicie się schłodzi.

5

Ubij śmietankę z 1 łyżką cukru pudru i wyłóż na ciasto. Wierzch posyp kakao i udekoruj go pokruszymi krówkami. Włóż ciasto ponownie do lodówki - podawaj dobrze schłodzone. Smacznego!

Kategorie


Alergeny


Mleko

Laktoza

Gluten

Jajka

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły