Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Przedstawiam mój przepis na bentō, czyli japońskie śniadanie w pudełku :) Można je przygotować dzień wcześniej i zabrać do szkoły, pracy, na wycieczkę itd. W Japonii można takie śniadania kupić lub zrobić własnoręcznie w domu, a ponieważ jest bardzo proste i każdy może dodać swoje ulubione składniki, zachęcam do gotowania :)
250 | Gramów | ||
![]() |
|||
1 | Sztuka |
papryka czerwona
|
|
1 | Sztuka | ||
1 | Sztuka |
Marchewka
|
|
4 | Sztuki |
jaja L
|
|
0.5 | Sztuki |
Liście nori
|
|
1 | Sztuka |
Tofu
|
|
1 | Pęczek |
Zielona pietruszka
|
|
2 | Łyżki |
sos sojowy
|
|
2 | Łyżki |
Olej sezamowy
|
|
1 | Szczypta |
sól
|
|
1 | Szczypta |
pieprz
|
|
1 | Pęczek |
Czosnek w proszku
|
|
1 | Szczypta |
Papryka słodka w proszku
|
|
1 | Szczypta |
Papryka ostra w proszku
|
|
Kalorie dla 1 porcji
301-400 kc
|
|||
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |