Bejcowane skrzydła z indyka
m7
Pieczone skrzydła z indyka
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1076
kcal
Białka
98
gram
Węglowodany
10
gram
Tłuszcze
67
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Pieczone skrzydła z indyka
9
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
1 łyżecz. sól
1 łyżecz. przyprawa do mięsa
1 łyżecz. pieprz kolorowy
5 szt. skrzydło indyka
4 łyżka sos sojowy
2 łyżka sos ostrygowy
3 łyżka ocet balsamiczny
2 łyżka miód pszczeli
0.50 łyżecz. sól
Przygotowanie
Skrzydła umyć, osuszyć i ułożyć w misce.
Pozostałe składniki dokładnie wymieszać, wlać do skrzydeł i nasmarować je przygotowaną bejcą.
Odstawić na minimum 2 godziny.
Skrzydła ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, polać marynatą i wstawić do nagrzanego do 170 stopni piekarnika.
Piec 50-60 minut.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1076
kcal
Białka
98
gram
Węglowodany
10
gram
Tłuszcze
67
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.