Bejcowane skrzydła z indyka

m7
Bejcowane skrzydła z indyka

0

0 / 0

Pieczone skrzydła z indyka

9

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

1 łyżecz. sól

1 łyżecz. przyprawa do mięsa

1 łyżecz. pieprz kolorowy

5 szt. skrzydło indyka

4 łyżka sos sojowy

2 łyżka sos ostrygowy

3 łyżka ocet balsamiczny

2 łyżka miód pszczeli

0.50 łyżecz. sól

Przygotowanie


1

Skrzydła umyć, osuszyć i ułożyć w misce.

2

Pozostałe składniki dokładnie wymieszać, wlać do skrzydeł i nasmarować je przygotowaną bejcą.

3

Odstawić na minimum 2 godziny.

4

Skrzydła ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, polać marynatą i wstawić do nagrzanego do 170 stopni piekarnika.

5

Piec 50-60 minut.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1076

kcal

Białka

98

gram

Węglowodany

10

gram

Tłuszcze

67

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły