Bejcowane skrzydła z indyka
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Bejcowane skrzydła z indyka](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F3829-1702057732568.jpeg&w=3840&q=75)
Pieczone skrzydła z indyka
0
0 / 0
Pieczone skrzydła z indyka
9
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
5 porcji
Składniki
1 łyżecz. sól
1 łyżecz. przyprawa do mięsa
1 łyżecz. pieprz kolorowy
5 szt. skrzydło indyka
4 łyżka sos sojowy
2 łyżka sos ostrygowy
3 łyżka ocet balsamiczny
2 łyżka miód pszczeli
0.50 łyżecz. sól
Przygotowanie
1
Skrzydła umyć, osuszyć i ułożyć w misce.
2
Pozostałe składniki dokładnie wymieszać, wlać do skrzydeł i nasmarować je przygotowaną bejcą.
3
Odstawić na minimum 2 godziny.
4
Skrzydła ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, polać marynatą i wstawić do nagrzanego do 170 stopni piekarnika.
5
Piec 50-60 minut.