Bawole oczy

m7
Bawole oczy

2

0 / 0

Bardzo pracochłonny placek - ale efekt końcowy - palce lizać

18

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


25 porcji

Składniki

1 łyżeczka proszek do pieczenia

3 łyżeczka proszek do pieczenia

1 kost. margaryna

1 kost. masło

0.50 l mleko

3 szkl. mąka pszenna

0.75 szkl. cukier

5 szt. jaja kurze całe

1 szt. cukier waniliowy

3 szt. żółtko jaja kurzego

1 szt. powidła

1 szt. cukier waniliowy

5 łyżka cukier

5 łyżka mąka krupczatka lubella

3 łyżka kakao decomorreno

1 łyżka mąka pszenna

1 łyżka mąka ziemniaczana

4 łyżka cukier

Przygotowanie


1

Upiec biszkopt

2

Podstawa - margarynę posiekać, dodać wszystkie składniki prócz kakao. Ciasto podzielić na dwie części i do jednej dodać kakao. Białe ciasto rozwałkować na blachę i posmarować powidłami a z ciemnego formować kulki o średnicy 2 cm, i układać tak aby wystarczyło na całą blachę. Upiec

3

Masa - z mleka odlać 1/2 szklanki i wymieszać w nim mąkę. Resztę zagotować z cukrem i wlać mąkę. Wystudzić. Rozmiksować kostkę masła i stopniowo dodawać budyń, całość jeszcze Chwilkę miksować. Masą smarujemy upieczoną podstawę ciasta. Biszkopt ponczujemy i nakładamy na masę. Wierzch biszkoptu smarujemy powidłami i oblewamy polewą. Posypujemy wiórkami kokosowymi

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły