2

Składniki

3 Łyżki
ingridient
Kakao DecoMorreno
1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
3 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Kostka
margaryna
1 Kostka
masło extra
0.5 Litra
mleko
3 Szklanki
mąka pszenna
0.75 Szklanki
cukier
5 Sztuk
jaja kurze całe
1 Sztuka
CUKIER WANILIOWY
3 Sztuki
żółtko jaja kurzego
1 Sztuka
Powidła
1 Sztuka
CUKIER WANILIOWY
5 Łyżek
cukier
5 Łyżek
mąka krupczatka
1 Łyżka
mąka pszenna
1 Łyżka
mąka ziemniaczana
4 Łyżki
cukier
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Upiec biszkopt
  2. Podstawa - margarynę posiekać, dodać wszystkie składniki prócz kakao. Ciasto podzielić na dwie części i do jednej dodać kakao. Białe ciasto rozwałkować na blachę i posmarować powidłami a z ciemnego formować kulki o średnicy 2 cm, i układać tak aby wystarczyło na całą blachę. Upiec
  3. Masa - z mleka odlać 1/2 szklanki i wymieszać w nim mąkę. Resztę zagotować z cukrem i wlać mąkę. Wystudzić. Rozmiksować kostkę masła i stopniowo dodawać budyń, całość jeszcze Chwilkę miksować. Masą smarujemy upieczoną podstawę ciasta. Biszkopt ponczujemy i nakładamy na masę. Wierzch biszkoptu smarujemy powidłami i oblewamy polewą. Posypujemy wiórkami kokosowymi

Opis

Bardzo pracochłonny placek - ale efekt końcowy - palce lizać

Podobne przepisy

Tort czekoladowy

Przepis
Trudny Do 3 godz
Tort czekoladowy

Sernik z polewą kakaową

Przepis
Średni Do 3 godz
Sernik z polewą kakaową

Ciasto Pani Walewska (Kakaowa Pychotka)

Przepis
Łatwy Do 2 godz
Ciasto Pani Walewska (Kakaowa Pychotka)

Orzeszki

Przepis
Średni Do 1 godz
Orzeszki

Pączki z konfiturą wiśniową

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Pączki z konfiturą wiśniową

Smażone poduszki drożdżowe z czekoladą

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Smażone poduszki drożdżowe z czekoladą

Puszysty sernik

Przepis
Średni Do 40 min
Puszysty sernik

Ciasto orzechowe z miodem.

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Ciasto orzechowe z miodem.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!