2

Składniki

1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
3 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Kostka
margaryna
1 Kostka
masło extra
0.5 Litra
mleko
3 Szklanki
mąka pszenna
0.75 Szklanki
cukier
5 Sztuk
jaja kurze całe
1 Sztuka
CUKIER WANILIOWY
3 Sztuki
żółtko jaja kurzego
1 Sztuka
Powidła
1 Sztuka
CUKIER WANILIOWY
5 Łyżek
cukier
5 Łyżek
mąka krupczatka
3 Łyżki
kakao
1 Łyżka
mąka pszenna
1 Łyżka
mąka ziemniaczana
4 Łyżki
cukier
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Upiec biszkopt
  2. Podstawa - margarynę posiekać, dodać wszystkie składniki prócz kakao. Ciasto podzielić na dwie części i do jednej dodać kakao. Białe ciasto rozwałkować na blachę i posmarować powidłami a z ciemnego formować kulki o średnicy 2 cm, i układać tak aby wystarczyło na całą blachę. Upiec
  3. Masa - z mleka odlać 1/2 szklanki i wymieszać w nim mąkę. Resztę zagotować z cukrem i wlać mąkę. Wystudzić. Rozmiksować kostkę masła i stopniowo dodawać budyń, całość jeszcze Chwilkę miksować. Masą smarujemy upieczoną podstawę ciasta. Biszkopt ponczujemy i nakładamy na masę. Wierzch biszkoptu smarujemy powidłami i oblewamy polewą. Posypujemy wiórkami kokosowymi

Opis

Bardzo pracochłonny placek - ale efekt końcowy - palce lizać

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!