Bawole oczy
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Bawole oczy](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973957389.jpeg&w=3840&q=75)
Bardzo pracochłonny placek - ale efekt końcowy - palce lizać
2
0 / 0
Bardzo pracochłonny placek - ale efekt końcowy - palce lizać
18
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
25 porcji
Składniki
1 łyżecz. proszek do pieczenia
3 łyżecz. proszek do pieczenia
1 kostka margaryna
1 kostka masło
0.50 l mleko
3 szkl. mąka pszenna
0.75 szkl. cukier
5 szt. jaja kurze całe
1 szt. cukier waniliowy
3 szt. żółtko jaja kurzego
1 szt. powidła
1 szt. cukier waniliowy
5 łyżka cukier
5 łyżka mąka krupczatka lubella
3 łyżka kakao decomorreno
1 łyżka mąka pszenna
1 łyżka mąka ziemniaczana
4 łyżka cukier
Przygotowanie
Upiec biszkopt
Podstawa - margarynę posiekać, dodać wszystkie składniki prócz kakao. Ciasto podzielić na dwie części i do jednej dodać kakao. Białe ciasto rozwałkować na blachę i posmarować powidłami a z ciemnego formować kulki o średnicy 2 cm, i układać tak aby wystarczyło na całą blachę. Upiec
Masa - z mleka odlać 1/2 szklanki i wymieszać w nim mąkę. Resztę zagotować z cukrem i wlać mąkę. Wystudzić. Rozmiksować kostkę masła i stopniowo dodawać budyń, całość jeszcze Chwilkę miksować. Masą smarujemy upieczoną podstawę ciasta. Biszkopt ponczujemy i nakładamy na masę. Wierzch biszkoptu smarujemy powidłami i oblewamy polewą. Posypujemy wiórkami kokosowymi