1

Składniki

100 Mililitrów
ocet winny
1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
cukier
1 Szczypta
sól
500 Gramów
ziemniaki
100 Gramów
boczek wędzony
100 Gramów
groszek zielony
0.5 Szklanki
Bulion mięsny
2 Sztuki
cebula
1 Sztuka
szczypiorek
3 Łyżki
olej
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Ugotowane i obrane ziemniaki pokroić w cienkie plastry i wymieszać z obgotowanym groszkiem.
  2. Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju, dodać drobno pokrojoną cebulę, rozprowadzić rosołem, dodać ocet i przyprawy.
  3. Ciepłym sosem zalać ziemniaki z groszkiem i ostrożnie wymieszać.
  4. Odstawić na ok. 1 godz., aby nabrała smaku.
  5. Przed podaniem posypać posiekanym szczypiorem.

Opis

Doskonała!!!

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!