1

Składniki

100 Mililitrów
ocet winny
1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
cukier
1 Szczypta
sól
500 Gramów
ziemniaki
100 Gramów
boczek wędzony
100 Gramów
groszek zielony
0.5 Szklanki
Bulion mięsny
2 Sztuki
cebula
1 Sztuka
szczypiorek
3 Łyżki
olej
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ugotowane i obrane ziemniaki pokroić w cienkie plastry i wymieszać z obgotowanym groszkiem.
  2. Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju, dodać drobno pokrojoną cebulę, rozprowadzić rosołem, dodać ocet i przyprawy.
  3. Ciepłym sosem zalać ziemniaki z groszkiem i ostrożnie wymieszać.
  4. Odstawić na ok. 1 godz., aby nabrała smaku.
  5. Przed podaniem posypać posiekanym szczypiorem.

Opis

Doskonała!!!

Podobne przepisy

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z...

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z płatkami kukurydzianymi

Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Sos tatarski

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Jajecznica z cebulą

Przepis
Łatwy Do 15 min
Jajecznica z cebulą

Marynowane kozaki

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Marynowane kozaki

Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Przepis
Średni Do 3 godz
Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Przepis
Średni Do 3 godz
Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!