1

Składniki

100 Mililitrów
ocet winny
1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
cukier
1 Szczypta
sól
500 Gramów
ziemniaki
100 Gramów
boczek wędzony
100 Gramów
groszek zielony
0.5 Szklanki
Bulion mięsny
2 Sztuki
cebula
1 Sztuka
szczypiorek
3 Łyżki
olej
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ugotowane i obrane ziemniaki pokroić w cienkie plastry i wymieszać z obgotowanym groszkiem.
  2. Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju, dodać drobno pokrojoną cebulę, rozprowadzić rosołem, dodać ocet i przyprawy.
  3. Ciepłym sosem zalać ziemniaki z groszkiem i ostrożnie wymieszać.
  4. Odstawić na ok. 1 godz., aby nabrała smaku.
  5. Przed podaniem posypać posiekanym szczypiorem.

Opis

Doskonała!!!

Podobne przepisy

Sos tatarski

Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Makaron (kokardki) z boczkiem i białym serem

Łatwy Do 40 min
Makaron (kokardki) z boczkiem i białym serem

Paluszki łososiem zawijane

Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Łatwy Do 40 min
Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Łatwy Do 40 min
Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Sos chrzanowy

Łatwy Do 40 min
Sos chrzanowy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!