BATONY ZBOŻOWE Z DŻEMEM

maspexdigital
BATONY ZBOŻOWE Z DŻEMEM

0

5 / 1

Zdrowe, zbożowe batoniki to świetna alternatywa dla sklepowych batoników. Są smaczne, sycące, a przede mają bardzo prosty i przyjemny skład. Zasmakują zarówno mniejszym jak i większym smakoszom.

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 opak. dżem truskawkowy niskosłodzony łowicz

2 szkl. płatki owsiane

0.50 szkl. żurawina suszona

0.50 szkl. nasiona słonecznika

0.50 szkl. wiórki kokosowe

2 łyżka masło orzechowe

2 łyżka masło

Przygotowanie


1

Płatki owsiane, nasiona słonecznika oraz wiórki kokosowe przesypujemy na suchą patelnię. Podprażamy przez 5 minut na małym ogniu. Masło roztapiamy w rondelku.

2

W misce mieszamy podprażone płatki, wiórki, nasiona słonecznika i żurawinę. Wlewamy roztopione masło i dodajemy dżem oraz masło orzechowe. Mieszamy.

3

Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Przekładamy masę i równomiernie rozprowadzamy.

4

Pieczemy ok. 20 minut w 200 stopniach.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1341

kcal

Białka

27

gram

Węglowodany

170

gram

Tłuszcze

67

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły