BATONY ZBOŻOWE Z DŻEMEM
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
maspexdigital
![BATONY ZBOŻOWE Z DŻEMEM](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F4056-1702057740201.jpeg&w=3840&q=75)
Zdrowe, zbożowe batoniki to świetna alternatywa dla sklepowych batoników. Są smaczne, sycące, a przede mają bardzo prosty i przyjemny skład. Zasmakują zarówno mniejszym jak i większym smakoszom.
0
5 / 1
Zdrowe, zbożowe batoniki to świetna alternatywa dla sklepowych batoników. Są smaczne, sycące, a przede mają bardzo prosty i przyjemny skład. Zasmakują zarówno mniejszym jak i większym smakoszom.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 opak. dżem truskawkowy niskosłodzony łowicz
2 szkl. płatki owsiane
0.50 szkl. żurawina suszona
0.50 szkl. nasiona słonecznika
0.50 szkl. wiórki kokosowe
2 łyżka masło orzechowe
2 łyżka masło
Przygotowanie
Płatki owsiane, nasiona słonecznika oraz wiórki kokosowe przesypujemy na suchą patelnię. Podprażamy przez 5 minut na małym ogniu. Masło roztapiamy w rondelku.
W misce mieszamy podprażone płatki, wiórki, nasiona słonecznika i żurawinę. Wlewamy roztopione masło i dodajemy dżem oraz masło orzechowe. Mieszamy.
Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Przekładamy masę i równomiernie rozprowadzamy.
Pieczemy ok. 20 minut w 200 stopniach.