Batoniki z płatków żytnich i masła orzechowego
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Batoniki z płatków żytnich i masła orzechowego](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977479488.jpeg&w=3840&q=75)
1
0 / 0
5
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
0.50 szkl. cukier
0.50 szkl. syrop kukurydziany
2 szt. czekolada gorzka
3 szkl. płatki lubella żytnie
1 szkl. masło orzechowe
Przygotowanie
1
W rondlu z grubym dnem rozpuszczamy syrop kukurydziany, cukier oraz masło orzechowe. Gdy się zagotuje odstawiamy by lekko przestygło.
2
Do przestudzonej mieszanki dodajemy 3 szklanki płatków i dokładnie mieszamy. Przekładamy do płaskiej foremki wyłożonej folią spożywczą oraz posmarowaną olejem.
3
Rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej i polewamy batonik. Całość posypujemy płatkami. Odstawiamy aż całość zastygnie i kroimy na 16 batoników.