Batoniki z płatków żytnich i masła orzechowego

m7
Batoniki z płatków żytnich i masła orzechowego

1

0 / 0

5

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

0.50 szkl. cukier

0.50 szkl. syrop kukurydziany

2 szt. czekolada gorzka

3 szkl. płatki lubella żytnie

1 szkl. masło orzechowe

Przygotowanie


1

W rondlu z grubym dnem rozpuszczamy syrop kukurydziany, cukier oraz masło orzechowe. Gdy się zagotuje odstawiamy by lekko przestygło.

2

Do przestudzonej mieszanki dodajemy 3 szklanki płatków i dokładnie mieszamy. Przekładamy do płaskiej foremki wyłożonej folią spożywczą oraz posmarowaną olejem.

3

Rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej i polewamy batonik. Całość posypujemy płatkami. Odstawiamy aż całość zastygnie i kroimy na 16 batoników.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1172

kcal

Białka

24

gram

Węglowodany

159

gram

Tłuszcze

49

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły