Batoniki śniadaniowe

goodfoodlover
Batoniki śniadaniowe

1

4.1 / 8

Poznaj nasz przepis na słodką przekąskę - batoniki czekoladowe z dodatkiem miodu! Zrobione z płatków śniadaniowych (np. Mlekołaków Choco), stanowią świetny pomysł na przekąskę oraz deser. Dla dzieci i nie tylko!

5

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

100 g czekolada gorzka

2 szkl. lubella mlekołaki choco kulki

2 łyżka miód

1 łyżka masło

1 łyżka kakao decomorreno

Przygotowanie


1

Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. Formę - małą keksówkę wyłóż papierem do pieczenia i wylej czekoladę.

2

Do rondelka dodaj masło. Wlej miód i podgrzej chwilę.

3

Wsyp kakao i wymieszaj składniki. Płatki przełóż do miski. Wlej wcześniej przygotowaną mieszankę. Wymieszaj składniki.

4

Płatki przełóż do keksówki z czekoladą. Włóż do lodówki na minimum 2 godziny. Podziel na porcje.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

191

kcal

Białka

3

gram

Węglowodany

26

gram

Tłuszcze

8

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły