0

Składniki

100 Gramów
ingridient
Lubella Mlekołaki Choco Kulki
350 Gramów
Mleko w proszku
200 Gramów
masło
80 Mililitrów
woda
100 Gramów
cukier
80 Gramów
herbatniki
30 Gramów
żurawina suszona
30 Gramów
rodzynki
50 Gramów
Suszone kiwi
50 Gramów
Suszone brzoskwinie
50 Gramów
orzechy włoskie
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Herbatniki, orzechy i suszone owoce pokrój na mniejsze kawałki.
  2. W garnku podgrzej wodę. Dodaj masło i cukier. Podgrzej do rozpuszczenia masła i cukru, następnie pozostaw do ostygnięcia.
  3. Dodaj mleko w proszku i dokładnie wymieszaj, do uzyskania gładkiej masy.
  4. Do masy wsyp płatki, herbatniki, orzechy, suszone owoce i dokładnie wymieszaj.
  5. Foremkę typu keksówka, wyłóż folią aluminiową i przełóż do niej ciasto. Pozostaw w lodówce do stężenia. Przed podaniem ciasto pokrój na małe kawałki.

Opis

Pyszne batoniki mleczne ze zbożowymi Choco Kulkami i suszonymi owocami, które znikają z talerza w mgnieniu oka. Uwielbiane przez dzieci!

Podobne przepisy

Babka drożdżowa z bakaliami

Przepis
Średni Do 3 godz
Babka drożdżowa z bakaliami

Keks świąteczny

Przepis
Średni Do 1 godz
Keks świąteczny

Babka cytrynowo kakaowa

Przepis
Średni Do 3 godz
Babka cytrynowo kakaowa

Blok czekoladowy z paluszkami

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Blok czekoladowy z paluszkami

Ciastka owsiane z czekoladą

Przepis
Średni Do 1 godz
Ciastka owsiane z czekoladą

Fale Dunaju z owocami

Przepis
Średni Do 3 godz
Fale Dunaju z owocami

Kakaowe jajka niespodzianka

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kakaowe jajka niespodzianka

Kakaowe Owsiane Ciasteczka

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kakaowe Owsiane Ciasteczka

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!