Bataty z masłem orzechowym

maspexdigital
Bataty z masłem orzechowym

2

4 / 1

Uatrakcyjnij swoje pomysły na szybki, bezmięsny obiad i wypróbuj przepis na bataty ze szczypiorkiem, marchewką, pomidorem i papryką, skąpane w pysznym sosem stworzonym z połączenia masła orzechowego i uniwersalnego sosu Łowicz. Bataty z masłem orzechowym to perfekcyjna propozycja na pożywny obiad – wypróbuj ten przepis!

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

1 opak. sos uniwersalny jasny łowicz

3 szt. bataty słodkie ziemniaki

2 łyżka masło orzechowe

1 pęcz. szczypiorek

1 szt. papryka czerwona

1 szt. cebula czerwona

1 szt. pomidor

1 szt. marchewka

0.50 szkl. orzechy ziemne

Przygotowanie


1

Nagrzej piekarnik do 200 stopni.

2

Bataty umyj i osusz papierowym ręcznikiem.

3

Nakłuj widelcem, połóż na blachę.

4

Piecz przez około 1 ½ godziny w temperaturze 200ºC.

5

Pokrój paprykę, pomidory oraz cebulę w drobną kostkę.

6

Marchewkę zetrzyj na tarce o grubych oczkach.

7

Pokrój szczypiorek i wymieszaj wszystkie warzywa.

8

Podgrzej Sos Jasny Łowicz i dodaj do niego masło orzechowe.

9

Upieczone bataty przekrój na pół.

10

Na wierzch batatów wyłóż sałatkę.

11

Posyp posiekanymi orzechami.

12

Polej bataty gotowym sosem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły