Bataty z masłem orzechowym
maspexdigital
Uatrakcyjnij swoje pomysły na szybki, bezmięsny obiad i wypróbuj przepis na bataty ze szczypiorkiem, marchewką, pomidorem i papryką, skąpane w pysznym sosem stworzonym z połączenia masła orzechowego i uniwersalnego sosu Łowicz. Bataty z masłem orzechowym to perfekcyjna propozycja na pożywny obiad – wypróbuj ten przepis!
3
4 / 1
Uatrakcyjnij swoje pomysły na szybki, bezmięsny obiad i wypróbuj przepis na bataty ze szczypiorkiem, marchewką, pomidorem i papryką, skąpane w pysznym sosem stworzonym z połączenia masła orzechowego i uniwersalnego sosu Łowicz. Bataty z masłem orzechowym to perfekcyjna propozycja na pożywny obiad – wypróbuj ten przepis!
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
1 opak. sos uniwersalny jasny łowicz
3 szt. bataty słodkie ziemniaki
2 łyżka masło orzechowe
1 pęcz. szczypiorek
1 szt. papryka czerwona
1 szt. cebula czerwona
1 szt. pomidor
1 szt. marchewka
0.50 szkl. orzechy ziemne
Przygotowanie
Nagrzej piekarnik do 200 stopni.
Bataty umyj i osusz papierowym ręcznikiem.
Nakłuj widelcem, połóż na blachę.
Piecz przez około 1 ½ godziny w temperaturze 200ºC.
Pokrój paprykę, pomidory oraz cebulę w drobną kostkę.
Marchewkę zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Pokrój szczypiorek i wymieszaj wszystkie warzywa.
Podgrzej Sos Jasny Łowicz i dodaj do niego masło orzechowe.
Upieczone bataty przekrój na pół.
Na wierzch batatów wyłóż sałatkę.
Posyp posiekanymi orzechami.
Polej bataty gotowym sosem.