2

Składniki

1 Opakowanie
3 Sztuki
Bataty słodkie ziemniaki
2 Łyżki
Masło orzechowe
1 Pęczek
szczypiorek
1 Sztuka
papryka czerwona
1 Sztuka
cebula czerwona
1 Sztuka
pomidor
1 Sztuka
Marchewka
0.5 Szklanki
Orzechy ziemne
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Nagrzej piekarnik do 200 stopni.
  2. Bataty umyj i osusz papierowym ręcznikiem.
  3. Nakłuj widelcem, połóż na blachę.
  4. Piecz przez około 1 ½ godziny w temperaturze 200ºC.
  5. Pokrój paprykę, pomidory oraz cebulę w drobną kostkę.
  6. Marchewkę zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
  7. Pokrój szczypiorek i wymieszaj wszystkie warzywa.
  8. Podgrzej Sos Jasny Łowicz i dodaj do niego masło orzechowe.
  9. Upieczone bataty przekrój na pół.
  10. Na wierzch batatów wyłóż sałatkę.
  11. Posyp posiekanymi orzechami.
  12. Polej bataty gotowym sosem.

Podobne przepisy

Kuskus z grillowanymi warzywami

Łatwy Do 3 godz
Kuskus z grillowanymi warzywami

Ostry sos indyjski z kurczakiem w przyprawach korzennych z k...

Średni Do 1 godz
Ostry sos indyjski z kurczakiem w przyprawach korzennych z k...

Roladki z chorizo i papryką

Średni Do 1,5 godz
Roladki z chorizo i papryką

Diabelski Kurczak

Łatwy Do 1 godz
Diabelski Kurczak

Jednogarnkowe męskie danie z boczkiem i kiełbasą w ketchupow...

Średni Do 2 godz
Jednogarnkowe męskie danie z boczkiem i kiełbasą w ketchupow...

Kurczak z makaronem tagliatelle i marchewką

Łatwy Do 1 godz
Kurczak z makaronem tagliatelle i marchewką

Łosoś saute z ogórkiem

Łatwy Do 1 godz
Łosoś saute z ogórkiem

Paella

Łatwy Do 1 godz
Paella

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!