Baskijski sernik pistacjowy
Lubella
Baskijski sernik pistacjowy to wyjątkowy deser, który łączy kremową konsystencję i lekko karmelizowaną powierzchnię tradycyjnego baskijskiego sernika z intensywnym smakiem pistacji. Idealnie sprawdzi się na wyjątkowe okazje, święta lub jako popisowe ciasto na spotkania w gronie najbliższych. To idealny wybór zarówno dla miłośników klasyki, jak i fanów orzechowych wypieków. Smacznego!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
b/d
Białka
b/d
Węglowodany
b/d
Tłuszcze
b/d
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Baskijski sernik pistacjowy to wyjątkowy deser, który łączy kremową konsystencję i lekko karmelizowaną powierzchnię tradycyjnego baskijskiego sernika z intensywnym smakiem pistacji. Idealnie sprawdzi się na wyjątkowe okazje, święta lub jako popisowe ciasto na spotkania w gronie najbliższych. To idealny wybór zarówno dla miłośników klasyki, jak i fanów orzechowych wypieków. Smacznego!
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
2 łyżka mąka tortowa lubella
600 g serek philadelphia śmietankowy
200 ml śmietanka 36%
150 g krem pistacjowy
3 szt. jajka kurze
150 g cukier
30 g pistacje obrane
Przygotowanie
Do miski przekładamy serek philadelphia i miksujemy go na niskich obrotach, aż będzie gładki.
Następnie dodajemy cukier i miksujemy dalej, aż składniki się połączą.
Cały czas miksując, stopniowo dodajemy jajka.
Następnie dodajemy śmietankę 36%, krem pistacjowy i mąkę tortową. Całość miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji.
Piekarnik rozgrzewamy do 200°C. Okrągłą formę wykładamy papierem do pieczenia.
Masę serową wlewamy do formy.
Sernik pieczemy około 40 minut.
Po upieczeniu wyjmujemy sernik z piekarnika i studzimy. Następnie wkładamy do lodówki na kilka godzin.
Gotowy sernik przed podaniem posypujemy zmielonymi drobno pistacjami.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
b/d
Białka
b/d
Węglowodany
b/d
Tłuszcze
b/d
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.