Baskijski sernik pistacjowy

Lubella
Baskijski sernik pistacjowy

0

0 / 0

Baskijski sernik pistacjowy to wyjątkowy deser, który łączy kremową konsystencję i lekko karmelizowaną powierzchnię tradycyjnego baskijskiego sernika z intensywnym smakiem pistacji. Idealnie sprawdzi się na wyjątkowe okazje, święta lub jako popisowe ciasto na spotkania w gronie najbliższych. To idealny wybór zarówno dla miłośników klasyki, jak i fanów orzechowych wypieków. Smacznego!

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

2 łyżka mąka tortowa lubella

600 g serek philadelphia śmietankowy

200 ml śmietanka 36%

150 g krem pistacjowy

3 szt. jajka kurze

150 g cukier

30 g pistacje obrane

Przygotowanie


1

Do miski przekładamy serek philadelphia i miksujemy go na niskich obrotach, aż będzie gładki.

2

Następnie dodajemy cukier i miksujemy dalej, aż składniki się połączą.

3

Cały czas miksując, stopniowo dodajemy jajka.

4

Następnie dodajemy śmietankę 36%, krem pistacjowy i mąkę tortową. Całość miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji.

5

Piekarnik rozgrzewamy do 200°C. Okrągłą formę wykładamy papierem do pieczenia.

6

Masę serową wlewamy do formy.

7

Sernik pieczemy około 40 minut.

8

Po upieczeniu wyjmujemy sernik z piekarnika i studzimy. Następnie wkładamy do lodówki na kilka godzin.

9

Gotowy sernik przed podaniem posypujemy zmielonymi drobno pistacjami.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

b/d

Białka

b/d

Węglowodany

b/d

Tłuszcze

b/d

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły