0

Składniki

2 Sztuki
Filet z matiasów
10 Dekagramów
grzyby suszone
3 Sztuki
buraczki czerwone
2 Łyżki
oliwa z oliwek
1 Szczypta
przyprawa typu vegeta
1 Szczypta
majeranek
1 Sztuka
por
1 Puszka
Fasola biała
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
150 Mililitrów
1 Łyżeczka
sok z cytryny
6 Szklanek
woda
Kalorie dla 1 porcji
0-100 kc
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Grzyby umyć i zalać 6 szklankami zimnej wody. Zostawić na 2 godziny.
  2. Grzyby ugotować w tej samej wodzie, w której się moczyły, wraz z buraczkami startymi na tarce o dużych oczkach.
  3. Dodać przyprawę warzywną, majeranek i koncentrat barszczu. Zakwasić sokiem z cytryny.
  4. Śledzie pokroić w kostkę, wrzucić do gorącego wywaru grzybowego i gotować jeszcze 5 minut.
  5. Pora pokroić w kostkę i zeszklić na oliwie. Dodać do zupy razem z fasolą i jeszcze raz zagotować. Doprawić solą i pieprzem.

Opis

Barszczyk z dodatkiem śledzi i grzybków idealnie pasuje na Boże Narodzenie, a do tego świetnie smakuje.

Podobne przepisy

Barszcz wigilijny

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Barszcz wigilijny

Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Bigos kaszubski

Przepis
Średni Do 1 godz
Bigos kaszubski

Groch z kapusta i grzybami

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Groch z kapusta i grzybami

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Przepis
Średni Do 3 godz
Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!