Barszczyk czerwony

m7
Barszczyk czerwony

0

0 / 0

Czerwony barszczyk jest doskonały na każdą okazję.

13

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


30 porcji

Składniki

1.50 kg buraki

1 szcz. majeranek

1 szcz. cukier

1 szcz. pieprz

1 szcz. sól

1 łyżeczka ocet

1 łyżeczka maggi

1 szt. kości na wywar

2 szt. marchew

1 szt. pietruszka

1 szt. seler

6 szt. grzybki suszone

4 szt. ząbek czosnku

Przygotowanie


1

Z kości i warzyw ugotować wywar.

2

Dodać grzyby, liść laurowy i ziele angielskie i troszkę majeranku. Pogotować kilki minut.

3

Buraki obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.

4

Starte buraki włożyć do drugiego garnka, zalać wodą, dodać ocet i zagotować.

5

Wywar przelać do większego garnka. Dolać wodę spod gotowanych buraków.

6

Buraki wyrzucić.

7

Barszczu już nie gotować, dodać czosnek i doprawić do smaku solą pieprzem, cukrem, octem i maggi.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły