Barszcz zabielany
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Barszcz zabielany](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F3227-1702057673350.jpeg&w=3840&q=75)
Czerwony barszcz z odrobiną śmietany i ziemniakami - pyszna i pożywna zupa.
0
0 / 0
Czerwony barszcz z odrobiną śmietany i ziemniakami - pyszna i pożywna zupa.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
1 szczyp. sól
1 szkl. kwas buraczany
2 szt. burak
1 szt. cebula
1 szt. ziele angielskie
1 szt. liść laurowy
0.50 szkl. śmietana
Przygotowanie
1
Cebulę i pokrojone buraczki włożyć do wrzątku razem z zielem i listkiem laurowym. Gotować do miękkości.
2
Na koniec dodać zakwas buraczany i śmietanę. Doprawić do smaku.
3
Podawać z ugotowanymi ziemniakami.