Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Barszcz czerwony z uszkami to danie uwielbiane przez większość Polaków i Polek. Często możemy go znaleźć na wigilijnym stole wśród tradycyjnych potraw. Samodzielne przygotowanie barszczu jak i uszek nie jest trudne, dlatego zachęcamy do skorzystania z przepisu.
Wywar warzywny: |
|||
2 | Litry |
woda
|
|
2 | Sztuki |
Marchewka
|
|
1 | Sztuka |
korzeń pietruszki
|
|
0.5 | Sztuki |
Seler korzeń
|
|
0.5 | Sztuki |
por
|
|
5 | Ząbków |
czosnek
|
|
6 | Sztuk |
ziele angielskie
|
|
3 | Sztuki |
liść laurowy
|
|
1 | Szczypta |
sól, pieprz
|
|
Wywar z buraków: |
|||
1.5 | Kilograma |
burak
|
|
2 | Łyżki |
ocet
|
|
0.5 | Opakowania | ||
![]() |
|||
1.5 | Litra |
woda
|
|
Farsz do uszek: |
|||
2 | Sztuki | ||
200 | Gramów |
pieczarki
|
|
1 | Szczypta |
sól, pieprz
|
|
2 | Łyżki |
masło
|
|
Ciasto na uszka: |
|||
250 | Gramów | ||
![]() |
|||
40 | Gramów |
masło
|
|
100 | Gramów |
Gorąca woda
|
|
0.5 | Łyżeczki |
sól
|
|
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |