Barszcz z uszkami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Barszcz z uszkami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977335204.jpeg&w=3840&q=75)
Barszcz czerwony z uszkami to obowiązkowe danie na wigilijnym stole. Przedstawiamy przepis na bardzo szybki, ale intensywny w smaku barszcz.
0
0 / 0
Barszcz czerwony z uszkami to obowiązkowe danie na wigilijnym stole. Przedstawiamy przepis na bardzo szybki, ale intensywny w smaku barszcz.
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
300 koncentrat z buraków
2 szt. ząbek czosnku
2 szt. ziele angielskie
2 szt. liść laurowy
1 łyżka majeranek
1 opak. makaron uszka
Przygotowanie
1
Do garnka wlać 2 litry wody, wrzucić ziele angielskie, liść laurowym i zagotować. Dolewać chłodny koncentrat, wrzucić drobno pokrojony czosnek i podgrzać. Tuż przed rozpoczęciem gotowania zdjąć z ognia i mieszając dosypać majeranek. Takim barszczem zalać wcześniej ugotowane uszka.