Barszcz z uszkami
m7
Barszcz czerwony z uszkami to obowiązkowe danie na wigilijnym stole. Przedstawiamy przepis na bardzo szybki, ale intensywny w smaku barszcz.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1033
kcal
Białka
36
gram
Węglowodany
209
gram
Tłuszcze
2
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Barszcz czerwony z uszkami to obowiązkowe danie na wigilijnym stole. Przedstawiamy przepis na bardzo szybki, ale intensywny w smaku barszcz.
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
300 koncentrat z buraków
2 szt. ząbek czosnku
2 szt. ziele angielskie
2 szt. liść laurowy
1 łyżka majeranek
1 opak. makaron uszka
Przygotowanie
Do garnka wlać 2 litry wody, wrzucić ziele angielskie, liść laurowym i zagotować. Dolewać chłodny koncentrat, wrzucić drobno pokrojony czosnek i podgrzać. Tuż przed rozpoczęciem gotowania zdjąć z ognia i mieszając dosypać majeranek. Takim barszczem zalać wcześniej ugotowane uszka.