Barszcz z uszkami

m7
Barszcz z uszkami

0

0 / 0

Barszcz czerwony z uszkami to obowiązkowe danie na wigilijnym stole. Przedstawiamy przepis na bardzo szybki, ale intensywny w smaku barszcz.

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

300 koncentrat z buraków

2 szt. ząbek czosnku

2 szt. ziele angielskie

2 szt. liść laurowy

1 łyżka majeranek

1 opak. makaron uszka

Przygotowanie


1

Do garnka wlać 2 litry wody, wrzucić ziele angielskie, liść laurowym i zagotować. Dolewać chłodny koncentrat, wrzucić drobno pokrojony czosnek i podgrzać. Tuż przed rozpoczęciem gotowania zdjąć z ognia i mieszając dosypać majeranek. Takim barszczem zalać wcześniej ugotowane uszka.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1033

kcal

Białka

36

gram

Węglowodany

209

gram

Tłuszcze

2

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły