Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Bez barszczu, pierogów z kapustą i grzybami oraz drożdżowych pasztecików nie wyobrażam sobie świąt. Pierogi i paszteciki przygotowuję sama, ale do barszczu nie mam ręki, dlatego korzystam z koncentratu od Krakusa. Zawsze wychodzi i smakuje jak u mamy! W czasie Świąt jak i po, gdy pozostaje mi często sporo pierogów z kapustą i grzybami wówczas zawsze w spiżarni mam na stanie koncentrat barszczu… i w 15 minut gotowe pyszne rozgrzewające danie.
300 | Mililitrów | ||
![]() |
|||
1700 | Mililitrów |
bulion warzywny
|
|
Ciasto do pasztecików: |
|||
200 | Gramów | ||
![]() |
|||
200 | Gramów | ||
![]() |
|||
40 | Gramów |
Świeże drożdże
|
|
1 | Łyżeczka |
cukier
|
|
250 | Mililitrów |
mleko UHT 3,2%
|
|
120 | Gramów |
masło
|
|
2 | Sztuki |
jaja kurze całe
|
|
1 | Łyżeczka |
sól
|
|
Pierogi z kapustą i grzybami: |
|||
1 | Szklanka | ||
![]() |
|||
2 | Szklanki | ||
![]() |
|||
1 | Szklanka |
ciepła woda
|
|
1 | Łyżeczka |
sól
|
|
1 | Sztuka |
jaja kurze całe
|
|
1 | Łyżeczka |
olej rzepakowy uniwersalny
|
|
Farsz do pierogów i pasztecików: |
|||
2 | Szklanki |
grzyby suszone
|
|
200 | Gramów |
kapusta kiszona
|
|
1 | Sztuka | ||
4 | Łyżki |
olej rzepakowy uniwersalny
|
|
0.5 | Szklanki |
woda
|
|
1 | Łyżka |
pieprz
|
|
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |