0

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
3 Litry
bulion
2 Sztuki
Koncentrat z buraków
2 Sztuki
ząbek czosnku
20 Dekagramów
Borowiki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Do gotującego się bulionu wlewamy koncentraty i przeciśnięte ząbki czosnku.
  2. Borowiki kroimy w małe cząstki i wrzucamy do barszczu. Gotujemy ok 15 min. Doprawiamy do smaku.Barszczyk jest najlepszy na drugi dzień.

Opis

Pyszny na wigilijną kolację.

Podobne przepisy

Ostra zupa krem z papryki

Łatwy Do 1 godz
Ostra zupa krem z papryki

Zupa cebulowa

Łatwy Do 40 min
Zupa cebulowa

Barszcz czerwony z kluseczkami grzybowymi

Łatwy Do 40 min
Barszcz czerwony z kluseczkami grzybowymi

Dyniowa z fasolą

Łatwy Do 1 godz
Dyniowa z fasolą

Fasolka po toskańsku

Średni Do 40 min
Fasolka po toskańsku

Gazpacho

Łatwy Do 15 min
Gazpacho

Gulasz po węgiersku

Średni Do 1 godz
Gulasz po węgiersku

Krem z dyni

Łatwy Do 1 godz
Krem z dyni

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!