Barszcz wigilijny
zazuxxl
Najlepsza zupa do wigilijnych pierogów i krokietów? Oczywiście barszcz czerwony. Z naszym przepisem barszcz będzie smaczny, dobrze przyprawiony, a jego przygotowanie nie zajmie Ci wiele czasu.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
282
kcal
Białka
6
gram
Węglowodany
52
gram
Tłuszcze
4
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Najlepsza zupa do wigilijnych pierogów i krokietów? Oczywiście barszcz czerwony. Z naszym przepisem barszcz będzie smaczny, dobrze przyprawiony, a jego przygotowanie nie zajmie Ci wiele czasu.
13
Składniki
480 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
4 szt. marchewka
2 szt. pietruszka
1 szt. seler
1 szt. cebula
1 szt. natka pietruszki
3 szt. liść laurowy
5 szt. ziele angielskie
1 łyżka suszony lubczyk
3 szt. suszone grzyby leśne
1 szt. jabłko
0.50 szt. czosnek
1 łyżka majonez krakus
1 szkl. koncentrat barszczu czerwonego krakus
Przygotowanie
Warzywa włożyć z przyprawami do garnka, zalać zimną wodą na wysokość dwóch palców i wstawić na najmniejszy ogień. Gotować do miękkości warzyw około 1,5 h.
Gdy wywar będzie już esencjonalny wyjąć warzywa, wrzucić grzybki, jabłko i czosnek i podgrzewać przez około 1,5 h.
Wyjąć grzybki i jabłko. Dolać koncentratu Krakus, dosypać majeranku i delikatnie podgrzać (nie wolno gotować). Najlepszy do wigilijnych pierogów i krokietów.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
282
kcal
Białka
6
gram
Węglowodany
52
gram
Tłuszcze
4
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.