0

Składniki

4 Sztuki
Marchewka
2 Sztuki
pietruszka
1 Sztuka
seler
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
nać pietruszki
3 Sztuki
liść laurowy
5 Sztuk
Ziarna angielski
1 Łyżka
Suszony lubczyk
3 Sztuki
Suszone grzyby leśne
1 Sztuka
jabłko
0.5 Sztuki
Główka czosnku
1 Łyżka
majonez Krakus
1 Szklanka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Warzywa włożyć z przyprawami do garnka, zalać zimną wodą na wysokość dwóch palców i wstawić na najmniejszy ogień. Gotować do miękkości warzyw około 1,5 h.
  2. Gdy wywar będzie już esencjonalny wyjąć warzywa, wrzucić grzybki, jabłko i czosnek i podgrzewać przez około 1,5 h.
  3. Wyjąć grzybki i jabłko. Dolać koncentratu Krakus, dosypać majeranku i delikatnie podgrzać (nie wolno gotować). Najlepszy do wigilijnych pierogów i krokietów.

Opis

Najlepszy do wigilijnych pierogów i krokietów!

Podobne przepisy

Rosół tradycyjny

Przepis
Średni Do 3 godz
Rosół tradycyjny

Zupa rybna z makaronem jajeczna krajaneczka

Przepis
Trudny Do 3 godz
Zupa rybna z makaronem jajeczna krajaneczka

Zupa borowikowa z łazankami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zupa borowikowa z łazankami

Zupa minestone

Przepis
Łatwy Do 40 min
Zupa minestone

Flaczki drobiowe

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Flaczki drobiowe

Barszcz czerwony tradycyjnie

Przepis
Łatwy Do 40 min
Barszcz czerwony tradycyjnie

Pomidorowa z piekarnika

Przepis
Łatwy Do 40 min
Pomidorowa z piekarnika

Pomidorowa zabielana

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Pomidorowa zabielana

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!