Barszcz wigilijny

zazuxxl
Barszcz wigilijny

0

0 / 0

Najlepsza zupa do wigilijnych pierogów i krokietów? Oczywiście barszcz czerwony. Z naszym przepisem barszcz będzie smaczny, dobrze przyprawiony, a jego przygotowanie nie zajmie Ci wiele czasu.

13

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

4 szt. marchewka

2 szt. pietruszka

1 szt. seler

1 szt. cebula

1 szt. natka pietruszki

3 szt. liść laurowy

5 szt. ziele angielskie

1 łyżka suszony lubczyk

3 szt. suszone grzyby leśne

1 szt. jabłko

0.50 szt. czosnek

1 łyżka majonez krakus

1 szkl. koncentrat barszczu czerwonego krakus

Przygotowanie


1

Warzywa włożyć z przyprawami do garnka, zalać zimną wodą na wysokość dwóch palców i wstawić na najmniejszy ogień. Gotować do miękkości warzyw około 1,5 h.

2

Gdy wywar będzie już esencjonalny wyjąć warzywa, wrzucić grzybki, jabłko i czosnek i podgrzewać przez około 1,5 h.

3

Wyjąć grzybki i jabłko. Dolać koncentratu Krakus, dosypać majeranku i delikatnie podgrzać (nie wolno gotować). Najlepszy do wigilijnych pierogów i krokietów.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły