0

Składniki

1 Opakowanie
ingridient
Koncentrat Barszczu Czerwonego Krakus
2 Sztuki
marchew
1 Sztuka
korzeń pietruszki
1 Sztuka
jabłka
1 Sztuka
czosnek
5 Sztuk
ziele angielskie
4 Sztuki
liść laurowy
6 Dekagramów
grzyby suszone
0.5 Sztuki
seler
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Grzyby namoczyć na kilka godzin, następnie ugotować w tej samej wodzie i przecedzić. Dodać warzywa i przyprawy.
  2. Do warzywnego wywaru wlać wywar z grzybów. Dodać koncentrat barszczu.
  3. Wyjąc warzywa, przecedzić.
  4. Doprawić solą i pieprzem.

Opis

Pyszny barszcz. A grzyby z wywaru można wykorzystać do uszek.

Podobne przepisy

Zupa rybna z makaronem jajeczna krajaneczka

Trudny Do 3 godz.

Zupa grzybowa

Średni Do 3 godz.

Zupa grzybowa z makaronem muszelki

Średni Do 1 godz.

Zupa minestone

Łatwy Do 40 min.

Barszcz czerwony z kluseczkami grzybowymi

Łatwy Do 40 min.

Imbirowy krem z pieczonych ziemniaków

Łatwy Do 1,5 godz.

Jesienna zupa jarzynowa

Łatwy Do 40 min.

Pomidorowa z krajaneczką

Łatwy Do 1 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!