Barszcz wigilijny
m7
Pyszny barszcz. A grzyby z wywaru można wykorzystać do uszek.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
296
kcal
Białka
12
gram
Węglowodany
59
gram
Tłuszcze
1
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Pyszny barszcz. A grzyby z wywaru można wykorzystać do uszek.
9
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 opak. koncentrat barszczu czerwonego krakus
2 szt. marchew
1 szt. korzeń pietruszki
1 szt. jabłka
1 szt. czosnek
5 szt. ziele angielskie
4 szt. liść laurowy
6 dag. grzyby suszone
0.50 szt. seler
Przygotowanie
Grzyby namoczyć na kilka godzin, następnie ugotować w tej samej wodzie i przecedzić. Dodać warzywa i przyprawy.
Do warzywnego wywaru wlać wywar z grzybów. Dodać koncentrat barszczu.
Wyjąc warzywa, przecedzić.
Doprawić solą i pieprzem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
296
kcal
Białka
12
gram
Węglowodany
59
gram
Tłuszcze
1
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.