0

Składniki

1 Opakowanie
2 Sztuki
marchew
1 Sztuka
korzeń pietruszki
1 Sztuka
jabłka
1 Sztuka
czosnek
5 Sztuk
ziele angielskie
4 Sztuki
liść laurowy
6 Dekagramów
grzyby suszone
0.5 Sztuki
seler
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Grzyby namoczyć na kilka godzin, następnie ugotować w tej samej wodzie i przecedzić. Dodać warzywa i przyprawy.
  2. Do warzywnego wywaru wlać wywar z grzybów. Dodać koncentrat barszczu.
  3. Wyjąc warzywa, przecedzić.
  4. Doprawić solą i pieprzem.

Opis

Pyszny barszcz. A grzyby z wywaru można wykorzystać do uszek.

Podobne przepisy

Zupa rybna z makaronem jajeczna krajaneczka

Przepis
Trudny Do 3 godz
Zupa rybna z makaronem jajeczna krajaneczka

Zupa chłopska

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zupa chłopska

Ogórkowa z nutą koperku

Przepis
Łatwy Do 40 min
Ogórkowa z nutą koperku

Zupa grzybowa

Przepis
Średni Do 3 godz
Zupa grzybowa

Zupa grzybowa z makaronem muszelki

Przepis
Średni Do 1 godz
Zupa grzybowa z makaronem muszelki

Zupa minestone

Przepis
Łatwy Do 40 min
Zupa minestone

Domowy rosół staropolski

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Domowy rosół staropolski

Barszcz czerwony z kluseczkami grzybowymi

Przepis
Łatwy Do 40 min
Barszcz czerwony z kluseczkami grzybowymi

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem
Artykuł

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!