Barszcz wigilijny

m7
Barszcz wigilijny

0

0 / 0

Pyszny barszcz. A grzyby z wywaru można wykorzystać do uszek.

9

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 opak. koncentrat barszczu czerwonego krakus

2 szt. marchew

1 szt. korzeń pietruszki

1 szt. jabłka

1 szt. czosnek

5 szt. ziele angielskie

4 szt. liść laurowy

6 dek. grzyby suszone

0.50 szt. seler

Przygotowanie


1

Grzyby namoczyć na kilka godzin, następnie ugotować w tej samej wodzie i przecedzić. Dodać warzywa i przyprawy.

2

Do warzywnego wywaru wlać wywar z grzybów. Dodać koncentrat barszczu.

3

Wyjąc warzywa, przecedzić.

4

Doprawić solą i pieprzem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły