0

Składniki

1 Opakowanie
2 Sztuki
marchew
1 Sztuka
korzeń pietruszki
1 Sztuka
jabłka
1 Sztuka
czosnek
5 Sztuk
ziele angielskie
4 Sztuki
liść laurowy
6 Dekagramów
grzyby suszone
0.5 Sztuki
seler
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Grzyby namoczyć na kilka godzin, następnie ugotować w tej samej wodzie i przecedzić. Dodać warzywa i przyprawy.
  2. Do warzywnego wywaru wlać wywar z grzybów. Dodać koncentrat barszczu.
  3. Wyjąc warzywa, przecedzić.
  4. Doprawić solą i pieprzem.

Opis

Pyszny barszcz. A grzyby z wywaru można wykorzystać do uszek.

Podobne przepisy

Grochówka na golonce

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Grochówka na golonce

Szybka zupa pieczarkowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Szybka zupa pieczarkowa

Zupa chłopska

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zupa chłopska

Flaczki drobiowe

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Flaczki drobiowe

Flaki wołowe z pieczarkami

Przepis
Średni Do 1 godz
Flaki wołowe z pieczarkami

Zupa rybna z makaronem jajeczna krajaneczka

Przepis
Trudny Do 3 godz
Zupa rybna z makaronem jajeczna krajaneczka

Barszcz biały z grzybkami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Barszcz biały z grzybkami

Rosół z cielęciną

Przepis
Średni Do 3 godz
Rosół z cielęciną

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!