Barszcz wigilijny
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Barszcz wigilijny](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975974753.jpeg&w=3840&q=75)
Pyszny barszcz. A grzyby z wywaru można wykorzystać do uszek.
0
0 / 0
Pyszny barszcz. A grzyby z wywaru można wykorzystać do uszek.
9
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 opak. koncentrat barszczu czerwonego krakus
2 szt. marchew
1 szt. korzeń pietruszki
1 szt. jabłka
1 szt. czosnek
5 szt. ziele angielskie
4 szt. liść laurowy
6 dag. grzyby suszone
0.50 szt. seler
Przygotowanie
1
Grzyby namoczyć na kilka godzin, następnie ugotować w tej samej wodzie i przecedzić. Dodać warzywa i przyprawy.
2
Do warzywnego wywaru wlać wywar z grzybów. Dodać koncentrat barszczu.
3
Wyjąc warzywa, przecedzić.
4
Doprawić solą i pieprzem.