Barszcz ukraiński z czerwoną fasolą
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Fbrands%2Flogo_images%2F1708614483528.png&w=3840&q=75)
Krakus
![Barszcz ukraiński z czerwoną fasolą](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1707481602009.jpg&w=3840&q=75)
Barszcz ukraiński z czerwoną fasolą to wyjątkowo smaczna, aromatyczna i pożywna zupa, która z pewnością przypadnie do gustu miłośnikom tradycyjnych smaków i zdrowych połączeń kulinarnych. Fasola to doskonałe źródło białka roślinnego, a buraki dostarczą nam niezbędnych składników mineralnych. Barszcz ukraiński świetnie sprawdzi się zarówno na codzienny obiad, jak i święta lub specjalne okazje. Smacznego!
2
0 / 0
Barszcz ukraiński z czerwoną fasolą to wyjątkowo smaczna, aromatyczna i pożywna zupa, która z pewnością przypadnie do gustu miłośnikom tradycyjnych smaków i zdrowych połączeń kulinarnych. Fasola to doskonałe źródło białka roślinnego, a buraki dostarczą nam niezbędnych składników mineralnych. Barszcz ukraiński świetnie sprawdzi się zarówno na codzienny obiad, jak i święta lub specjalne okazje. Smacznego!
17
Składniki
90 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
1 opak. koncentrat barszczu czerwonego krakus
2 szt. buraki
1 szt. cebula
1 szt. korzeń pietruszki
2 szt. ząbki czosnku
4 szt. ziemniaki
2 szt. ziarenka ziela angielskiego
2 szt. liście laurowe
5 szt. ziarna pieprzu
2 l bulion warzywny lub drobiowy
0.50 szt. seler
0.50 szt. por
0.50 szt. kapusta włoska
400 g fasola biała z puszki
200 l kwaśna śmietana
1 pęcz. natka pietruszki
1 szczyp. pieprz i sól do smaku
Przygotowanie
Cebulę i por pokroić w kostkę i zeszklić w dużym garnku na maśle. Dodać starte marchewki, startą pietruszkę oraz starty seler.
Ziemniaki i buraki obrać, a następnie pokroić w niedużą kostkę. Wrzucić do garnka i zalać bulionem. Dodać liście laurowe, ziele angielskie, pieprz oraz posiekaną w kostkę kapustę.
Fasole z puszki przepłukać zimną wodą i dodać do zupy. Wcisnąć czosnek
Wlać koncentrat barszczu, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Gotować na średnim ogniu pod przykryciem, aż warzywa będą miękkie.
Podawać z łyżką kwaśnej śmietany i natką pietruszki.