Barszcz ukraiński z czerwoną fasolą

Krakus
Barszcz ukraiński z czerwoną fasolą

2

0 / 0

Barszcz ukraiński z czerwoną fasolą to wyjątkowo smaczna, aromatyczna i pożywna zupa, która z pewnością przypadnie do gustu miłośnikom tradycyjnych smaków i zdrowych połączeń kulinarnych. Fasola to doskonałe źródło białka roślinnego, a buraki dostarczą nam niezbędnych składników mineralnych. Barszcz ukraiński świetnie sprawdzi się zarówno na codzienny obiad, jak i święta lub specjalne okazje. Smacznego!

17

Składniki

90 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 opak. koncentrat barszczu czerwonego krakus

2 szt. buraki

1 szt. cebula

1 szt. korzeń pietruszki

2 szt. ząbki czosnku

4 szt. ziemniaki

2 szt. ziarenka ziela angielskiego

2 szt. liście laurowe

5 szt. ziarna pieprzu

2 l bulion warzywny lub drobiowy

0.50 szt. seler

0.50 szt. por

0.50 szt. kapusta włoska

400 g fasola biała z puszki

200 l kwaśna śmietana

1 pęcz. natka pietruszki

1 szczyp. pieprz i sól do smaku

Przygotowanie


1

Cebulę i por pokroić w kostkę i zeszklić w dużym garnku na maśle. Dodać starte marchewki, startą pietruszkę oraz starty seler.

2

Ziemniaki i buraki obrać, a następnie pokroić w niedużą kostkę. Wrzucić do garnka i zalać bulionem. Dodać liście laurowe, ziele angielskie, pieprz oraz posiekaną w kostkę kapustę.

3

Fasole z puszki przepłukać zimną wodą i dodać do zupy. Wcisnąć czosnek

4

Wlać koncentrat barszczu, doprawić do smaku solą i pieprzem.

5

Gotować na średnim ogniu pod przykryciem, aż warzywa będą miękkie.

6

Podawać z łyżką kwaśnej śmietany i natką pietruszki.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły