0

Składniki

2 Łyżki
koncentrat pomidorowy
1 Łyżka
mąka pszenna tortowa
25 Dekagramów
Wołowina chuda
20 Dekagramów
włoszczyzna
20 Dekagramów
burak
15 Dekagramów
kapusta biała
10 Dekagramów
Fasola biała sucha
30 Dekagramów
ziemniaki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Fasolę perłową należy namoczyć na noc, następnie ugotować ją w tej wodzie, w której się moczyła.
  2. Mięso opłukać i gotować w wodzie do miękkości.
  3. Włoszczyznę wraz z burakami pokroić w zapałkę, pora w krążki, a ziemniaki i kapustę w kosteczkę.
  4. Do mięsa dodać warzywa oprócz pora i ziemniaków. Dodać przyprawy.
  5. Następnie po 15 minutach gotowania dodać pora i ziemniaki, gdy te będą miękkie dodać koncentrat, ugotowaną fasolę, zaprawić mąką wymieszaną ze śmietaną i dodać pieprz z solą.

Opis

Ulubiona zupa mojego męża.

Podobne przepisy

Gulasz po węgiersku

Średni Do 1 godz.

Zupa minestone

Łatwy Do 40 min.

Domowy rosół

Łatwy Ponad 3 godz.

Imbirowy krem z pieczonych ziemniaków

Łatwy Do 1,5 godz.

Minestrone z makaronem

Łatwy Do 1 godz.

Ostra zupa krem z papryki

Łatwy Do 1 godz.

Rosół

Średni Do 1 godz.

Zupa fasolowa

Łatwy Do 1 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!