0

Składniki

2 Łyżki
1 Łyżka
mąka pszenna tortowa
25 Dekagramów
Wołowina chuda
20 Dekagramów
włoszczyzna
20 Dekagramów
burak
15 Dekagramów
kapusta biała
10 Dekagramów
Fasola biała sucha
30 Dekagramów
ziemniaki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Fasolę perłową należy namoczyć na noc, następnie ugotować ją w tej wodzie, w której się moczyła.
  2. Mięso opłukać i gotować w wodzie do miękkości.
  3. Włoszczyznę wraz z burakami pokroić w zapałkę, pora w krążki, a ziemniaki i kapustę w kosteczkę.
  4. Do mięsa dodać warzywa oprócz pora i ziemniaków. Dodać przyprawy.
  5. Następnie po 15 minutach gotowania dodać pora i ziemniaki, gdy te będą miękkie dodać koncentrat, ugotowaną fasolę, zaprawić mąką wymieszaną ze śmietaną i dodać pieprz z solą.

Opis

Ulubiona zupa mojego męża.

Podobne przepisy

Kapuśniak na żeberkach

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Kapuśniak na żeberkach

Barszcz czerwony na żeberkach

Przepis
Średni Do 3 godz
Barszcz czerwony na żeberkach

Żurek na własnym zakwasie

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Żurek na własnym zakwasie

Barszcz biały

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Barszcz biały

Domowy rosół

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Domowy rosół

Grzybowa jak u babci

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Grzybowa jak u babci

Gulasz po węgiersku

Przepis
Średni Do 1 godz
Gulasz po węgiersku

Imbirowy krem z pieczonych ziemniaków

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Imbirowy krem z pieczonych ziemniaków

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!