Barszcz ukraiński z koncentratem pomidorowym

m7
Barszcz ukraiński z koncentratem pomidorowym

Średnia 0 / 0

Oceń!

Pyszny barszcz ukraiński z fasolą i innymi warzywami.

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

2 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz

1 łyżka mąka pszenna tortowa

25 dag. wołowina chuda

20 dag. włoszczyzna

20 dag. burak

15 dag. kapusta biała

10 dag. fasola biała sucha

30 dag. ziemniaki

Przygotowanie


Fasolę perłową należy namoczyć na noc, następnie ugotować ją w tej wodzie, w której się moczyła.

Mięso opłukać i gotować w wodzie do miękkości.

Włoszczyznę wraz z burakami pokroić w zapałkę, pora w krążki, a ziemniaki i kapustę w kosteczkę.

Do mięsa dodać warzywa oprócz pora i ziemniaków. Dodać przyprawy.

Następnie po 15 minutach gotowania dodać pora i ziemniaki, gdy te będą miękkie dodać koncentrat, ugotowaną fasolę, zaprawić mąką wymieszaną ze śmietaną i dodać pieprz z solą.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

143

kcal

Białka

9

gram

Węglowodany

20

gram

Tłuszcze

1

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły