Barszcz ukraiński
m7
Pyszny barszcz ukraiński z fasolą i innymi warzywami.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
143
kcal
Białka
9
gram
Węglowodany
20
gram
Tłuszcze
1
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Pyszny barszcz ukraiński z fasolą i innymi warzywami.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
2 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz
1 łyżka mąka pszenna tortowa
25 dag. wołowina chuda
20 dag. włoszczyzna
20 dag. burak
15 dag. kapusta biała
10 dag. fasola biała sucha
30 dag. ziemniaki
Przygotowanie
Fasolę perłową należy namoczyć na noc, następnie ugotować ją w tej wodzie, w której się moczyła.
Mięso opłukać i gotować w wodzie do miękkości.
Włoszczyznę wraz z burakami pokroić w zapałkę, pora w krążki, a ziemniaki i kapustę w kosteczkę.
Do mięsa dodać warzywa oprócz pora i ziemniaków. Dodać przyprawy.
Następnie po 15 minutach gotowania dodać pora i ziemniaki, gdy te będą miękkie dodać koncentrat, ugotowaną fasolę, zaprawić mąką wymieszaną ze śmietaną i dodać pieprz z solą.