Barszcz ukraiński
m7
0
0 / 0
0
Pyszny barszcz ukraiński z fasolą i innymi warzywami.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
2 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz
1 łyżka mąka pszenna tortowa
25 dek. wołowina chuda
20 dek. włoszczyzna
20 dek. burak
15 dek. kapusta biała
10 dek. fasola biała sucha
30 dek. ziemniaki
Przygotowanie
Fasolę perłową należy namoczyć na noc, następnie ugotować ją w tej wodzie, w której się moczyła.
Mięso opłukać i gotować w wodzie do miękkości.
Włoszczyznę wraz z burakami pokroić w zapałkę, pora w krążki, a ziemniaki i kapustę w kosteczkę.
Do mięsa dodać warzywa oprócz pora i ziemniaków. Dodać przyprawy.
Następnie po 15 minutach gotowania dodać pora i ziemniaki, gdy te będą miękkie dodać koncentrat, ugotowaną fasolę, zaprawić mąką wymieszaną ze śmietaną i dodać pieprz z solą.