0

Składniki

2 Łyżki
1 Łyżka
mąka pszenna tortowa
25 Dekagramów
Wołowina chuda
20 Dekagramów
włoszczyzna
20 Dekagramów
burak
15 Dekagramów
kapusta biała
10 Dekagramów
Fasola biała sucha
30 Dekagramów
ziemniaki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Fasolę perłową należy namoczyć na noc, następnie ugotować ją w tej wodzie, w której się moczyła.
  2. Mięso opłukać i gotować w wodzie do miękkości.
  3. Włoszczyznę wraz z burakami pokroić w zapałkę, pora w krążki, a ziemniaki i kapustę w kosteczkę.
  4. Do mięsa dodać warzywa oprócz pora i ziemniaków. Dodać przyprawy.
  5. Następnie po 15 minutach gotowania dodać pora i ziemniaki, gdy te będą miękkie dodać koncentrat, ugotowaną fasolę, zaprawić mąką wymieszaną ze śmietaną i dodać pieprz z solą.

Opis

Ulubiona zupa mojego męża.

Podobne przepisy

Barszcz biały

Łatwy Do 1 godz
Barszcz biały

Domowy rosół

Łatwy Ponad 3 godz
Domowy rosół

Grzybowa jak u babci

Łatwy Do 1,5 godz
Grzybowa jak u babci

Gulasz po węgiersku

Średni Do 1 godz
Gulasz po węgiersku

Imbirowy krem z pieczonych ziemniaków

Łatwy Do 1,5 godz
Imbirowy krem z pieczonych ziemniaków

Minestrone z makaronem

Łatwy Do 1 godz
Minestrone z makaronem

Ostra zupa krem z papryki

Łatwy Do 1 godz
Ostra zupa krem z papryki

Pomidorowa z piekarnika

Łatwy Do 40 min
Pomidorowa z piekarnika

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!