Barszcz ukraiński

m7
Barszcz ukraiński

0

0 / 0

Pyszny barszcz ukraiński z fasolą i innymi warzywami.

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

2 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz

1 łyżka mąka pszenna tortowa

25 dag. wołowina chuda

20 dag. włoszczyzna

20 dag. burak

15 dag. kapusta biała

10 dag. fasola biała sucha

30 dag. ziemniaki

Przygotowanie


1

Fasolę perłową należy namoczyć na noc, następnie ugotować ją w tej wodzie, w której się moczyła.

2

Mięso opłukać i gotować w wodzie do miękkości.

3

Włoszczyznę wraz z burakami pokroić w zapałkę, pora w krążki, a ziemniaki i kapustę w kosteczkę.

4

Do mięsa dodać warzywa oprócz pora i ziemniaków. Dodać przyprawy.

5

Następnie po 15 minutach gotowania dodać pora i ziemniaki, gdy te będą miękkie dodać koncentrat, ugotowaną fasolę, zaprawić mąką wymieszaną ze śmietaną i dodać pieprz z solą.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

143

kcal

Białka

9

gram

Węglowodany

20

gram

Tłuszcze

1

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły