Barszcz ukraiński z fasolką szparagową

m7
Barszcz ukraiński z fasolką szparagową

Średnia 0 / 0

Oceń!

Barszcz ukraiński - to smaczna i pożywna zupa, którą warto zrobić.

6

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

2 szt. pomidor

2 szt. burak

15 dag. kapusta biała

10 dag. fasolka szparagowa mrożona

3 dag. mąka pszenna tortowa

12 dag. śmietana 18%

Przygotowanie


Warzywa pokroić na małe kawałeczki.

Zalać wywarem z mięsa ok. 6 szklanek i gotować.

Dodać pokrojone w kostkę ziemniaczki.

Gdy warzywa i ziemniaki będą prawie miękkie dodać do zupy pokrojone w ćwiartki pomidory.

Śmietanę rozmieszać z mąką zagęścić zupę i zagotować.

Doprawić do smaku.

Przed podaniem posypać zieleniną.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

226

kcal

Białka

5

gram

Węglowodany

34

gram

Tłuszcze

7

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły