Barszcz ukrainski
m7
Bardzo dobra polecam.
0
0 / 0
Bardzo dobra polecam.
10
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
0.50 kg wołowina
100 g przecier pomidorowy łowicz
10 szt. ziemniaki
4 szt. burak
2 szt. liść laurowy
2 szt. ziele angielskie
4 szt. czosnek
2 szt. marchew
1 szt. korzeń pietruszki
4 szt. pieprz ziarnisty
Przygotowanie
Ugotować bulion, przecedzić, mięso oddzielić od kości, odłożyć oddzielne. Obrać buraki i pokroić je w drobne paseczki. Wrzucić buraki na patelnię, dodać olej, ocet, cukier i przecier pomidorowy. Dolać trochę bulionu i dusić buraczki w przecierze do stanu pół miękkości. Na innej patelni, podsmażyć na maśle pokrojone w paseczki, marchewkę i korzeń pietruszki. Do bulionu dorzucić ziemniaki, zagotować, Po 15 minutach dodać zawartość obydwu patelni oraz pieprzu, ziele angielskie, liście laurowych i gotować następne 15 minut. Pod koniec dodać zasmażkę zrobioną na maśle, zgnieciony czosnek i natkę pietruszki. Odstawić garnek co najmniej na godzinę. Podawać odgrzany, dokładając oddzielnie do każdego talerza