Barszcz ukrainski

m7
Barszcz ukrainski

0

0 / 0

Bardzo dobra polecam.

10

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

0.50 kg wołowina

100 g przecier pomidorowy łowicz

10 szt. ziemniaki

4 szt. burak

2 szt. liść laurowy

2 szt. ziele angielskie

4 szt. czosnek

2 szt. marchew

1 szt. korzeń pietruszki

4 szt. pieprz ziarnisty

Przygotowanie


1

Ugotować bulion, przecedzić, mięso oddzielić od kości, odłożyć oddzielne. Obrać buraki i pokroić je w drobne paseczki. Wrzucić buraki na patelnię, dodać olej, ocet, cukier i przecier pomidorowy. Dolać trochę bulionu i dusić buraczki w przecierze do stanu pół miękkości. Na innej patelni, podsmażyć na maśle pokrojone w paseczki, marchewkę i korzeń pietruszki. Do bulionu dorzucić ziemniaki, zagotować, Po 15 minutach dodać zawartość obydwu patelni oraz pieprzu, ziele angielskie, liście laurowych i gotować następne 15 minut. Pod koniec dodać zasmażkę zrobioną na maśle, zgnieciony czosnek i natkę pietruszki. Odstawić garnek co najmniej na godzinę. Podawać odgrzany, dokładając oddzielnie do każdego talerza

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły