Barszcz ukrainski

m7
Barszcz ukrainski

0

0 / 0

Bardzo dobra polecam.

10

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

0.50 kg wołowina

100 g przecier pomidorowy łowicz

10 szt. ziemniaki

4 szt. burak

2 szt. liść laurowy

2 szt. ziele angielskie

4 szt. czosnek

2 szt. marchew

1 szt. korzeń pietruszki

4 szt. pieprz ziarnisty

Przygotowanie


1

Ugotować bulion, przecedzić, mięso oddzielić od kości, odłożyć oddzielne. Obrać buraki i pokroić je w drobne paseczki. Wrzucić buraki na patelnię, dodać olej, ocet, cukier i przecier pomidorowy. Dolać trochę bulionu i dusić buraczki w przecierze do stanu pół miękkości. Na innej patelni, podsmażyć na maśle pokrojone w paseczki, marchewkę i korzeń pietruszki. Do bulionu dorzucić ziemniaki, zagotować, Po 15 minutach dodać zawartość obydwu patelni oraz pieprzu, ziele angielskie, liście laurowych i gotować następne 15 minut. Pod koniec dodać zasmażkę zrobioną na maśle, zgnieciony czosnek i natkę pietruszki. Odstawić garnek co najmniej na godzinę. Podawać odgrzany, dokładając oddzielnie do każdego talerza

Wartości odżywcze na porcję


Energia

548

kcal

Białka

28

gram

Węglowodany

71

gram

Tłuszcze

13

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły