Barszcz szczawiowy z jajkiem

m7
Barszcz szczawiowy z jajkiem

0

3.8 / 4

Barszcz szczawiowy to świetna, letnia zupa. Narwij szczawiu lub kup gotowy przecier i spróbuj tej wyjątkowej, lekko kwaskowej zupy.

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

1 szcz. sól

1 szcz. pieprz

4 szkl. woda

400 g kości wieprzowe

200 g śmietana

1 szt. szczaw

16 szt. jaja kurze całe

2 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna

1 opak. napój tymbark jabłko gruszka

Przygotowanie


1

Kości zalać wodą i ugotować. Dodać szczaw ze słoika, gotować. Śmietanę rozmieszać z mąką, a następnie z niewielką ilością wywaru, wlać do wywaru i zagotować. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Jajka obrać, pokroić na połówki, położyć na talerzach i zalać gorącym barszczem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły