0

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
4 Szklanki
woda
400 Gramów
Kości wieprzowe
200 Gramów
śmietana
1 Sztuka
Szczaw
16 Sztuk
jaja kurze całe
2 Łyżki
mąka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kości zalać wodą i ugotować. Dodać szczaw ze słoika, gotować. Śmietanę rozmieszać z mąką, a następnie z niewielką ilością wywaru, wlać do wywaru i zagotować. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Jajka obrać, pokroić na połówki, położyć na talerzach i zalać gorącym barszczem.

Opis

Barszczyk jest najlepszy z domowego szczawiu, czyli z własnego ogródka.

Podobne przepisy

Żurek

Łatwy Do 1 godz
Żurek

Ostra zupa krem z papryki

Łatwy Do 1 godz
Ostra zupa krem z papryki

Uszka z grzybami do barszczu

Średni Do 1 godz
Uszka z grzybami do barszczu

Zupa cebulowa

Łatwy Do 40 min
Zupa cebulowa

Rosół drobiowo-wieprzowy

Łatwy Do 1 godz
Rosół drobiowo-wieprzowy

Barszcz czerwony z kluseczkami grzybowymi

Łatwy Do 40 min
Barszcz czerwony z kluseczkami grzybowymi

Dyniowa z fasolą

Łatwy Do 1 godz
Dyniowa z fasolą

Fasolka po toskańsku

Średni Do 40 min
Fasolka po toskańsku

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!