Example thumb
0

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
4 Szklanki
woda
400 Gramów
Kości wieprzowe
200 Gramów
śmietana
1 Sztuka
Szczaw
16 Sztuk
jaja kurze całe
2 Łyżki
mąka
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Kości zalać wodą i ugotować. Dodać szczaw ze słoika, gotować. Śmietanę rozmieszać z mąką, a następnie z niewielką ilością wywaru, wlać do wywaru i zagotować. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Jajka obrać, pokroić na połówki, położyć na talerzach i zalać gorącym barszczem.

Opis

Barszczyk jest najlepszy z domowego szczawiu, czyli z własnego ogródka.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!