Barszcz szczawiowy z jajkiem
m7
Barszcz szczawiowy to świetna, letnia zupa. Narwij szczawiu lub kup gotowy przecier i spróbuj tej wyjątkowej, lekko kwaskowej zupy.
0
3.8 / 4
Barszcz szczawiowy to świetna, letnia zupa. Narwij szczawiu lub kup gotowy przecier i spróbuj tej wyjątkowej, lekko kwaskowej zupy.
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
1 szcz. sól
1 szcz. pieprz
4 szkl. woda
400 g kości wieprzowe
200 g śmietana
1 szt. szczaw
16 szt. jaja kurze całe
2 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
1 opak. napój tymbark jabłko gruszka
Przygotowanie
Kości zalać wodą i ugotować. Dodać szczaw ze słoika, gotować. Śmietanę rozmieszać z mąką, a następnie z niewielką ilością wywaru, wlać do wywaru i zagotować. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Jajka obrać, pokroić na połówki, położyć na talerzach i zalać gorącym barszczem.