Barszcz świąteczny

m7
Barszcz świąteczny

0

3.2 / 67

Barszcz czerwony to klasyk na Święta Bożego Narodzenia. Nasza propozycja jest wyjątkowo prosta i szybka w przygotowaniu. Gotowy barszcz idealnie smakuje z uszkami i z pewnością przypadnie do gustu miłośnikom aromatycznych potraw świątecznych.

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

1 szczyp. majeranek

1 pęcz. włoszczyzna

1 opak. barszcz czerwony krakus

2 szt. liść laurowy

2 szt. ziele angielskie

1 łyżka masło

Przygotowanie


1

Warzywa obrać. Włożyć do wody. Dodać liść laurowy oraz ziele angielskie. Sporządzić wywar warzywny. Gdy warzywa się ugotują, wyciągnąć z wywaru.

2

Wlać barszcz Krakus. Zagotować.

3

Dodać do smaku sól, pieprz, majeranek. Na sam koniec dodać 1 łyżkę masła. Podawać z uszkami.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

331

kcal

Białka

9

gram

Węglowodany

54

gram

Tłuszcze

3

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły