Inspiracja Adobe Stock
0

Składniki

1 Szczypta
majeranek
1 Pęczek
włoszczyzna
1 Opakowanie
ingridient
barszcz czerwony Krakus
2 Sztuki
liść laurowy
2 Sztuki
ziele angielskie
1 Łyżka
masło
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Warzywa obrać. Włożyć do wody. Dodać liść laurowy oraz ziele angielskie. Sporządzić wywar warzywny. Gdy warzywa się ugotują, wyciągnąć z wywaru.
  2. Wlać barszcz Krakus. Zagotować.
  3. Dodać do smaku sól, pieprz, majeranek. Na sam koniec dodać 1 łyżkę masła. Podawać z uszkami.

Opis

Najlepszy z uszkami.

Podobne przepisy

Grochówka mojej babci

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Grochówka mojej babci

Żurek na własnym zakwasie

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Żurek na własnym zakwasie

Flaki wołowe z pieczarkami

Przepis
Średni Do 1 godz
Flaki wołowe z pieczarkami

Rosół

Przepis
Średni Do 1 godz
Rosół

Kapuśniak na żeberkach

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Kapuśniak na żeberkach

Barszcz biały

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Barszcz biały

Flaczki drobiowe

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Flaczki drobiowe

Grochówka na golonce

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Grochówka na golonce

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!