Barszcz świąteczny
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Barszcz świąteczny](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1712830003632.jpeg&w=3840&q=75)
Barszcz czerwony to klasyk na Święta Bożego Narodzenia. Nasza propozycja jest wyjątkowo prosta i szybka w przygotowaniu. Gotowy barszcz idealnie smakuje z uszkami i z pewnością przypadnie do gustu miłośnikom aromatycznych potraw świątecznych.
0
3.2 / 67
Barszcz czerwony to klasyk na Święta Bożego Narodzenia. Nasza propozycja jest wyjątkowo prosta i szybka w przygotowaniu. Gotowy barszcz idealnie smakuje z uszkami i z pewnością przypadnie do gustu miłośnikom aromatycznych potraw świątecznych.
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
1 szczyp. majeranek
1 pęcz. włoszczyzna
1 opak. barszcz czerwony krakus
2 szt. liść laurowy
2 szt. ziele angielskie
1 łyżka masło
Przygotowanie
Warzywa obrać. Włożyć do wody. Dodać liść laurowy oraz ziele angielskie. Sporządzić wywar warzywny. Gdy warzywa się ugotują, wyciągnąć z wywaru.
Wlać barszcz Krakus. Zagotować.
Dodać do smaku sól, pieprz, majeranek. Na sam koniec dodać 1 łyżkę masła. Podawać z uszkami.