0

Składniki

1 Szczypta
majeranek
1 Pęczek
włoszczyzna
1 Opakowanie
ingridient
barszcz czerwony Krakus
2 Sztuki
liść laurowy
2 Sztuki
ziele angielskie
1 Łyżka
masło
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Warzywa obrać. Włożyć do wody. Dodać liść laurowy oraz ziele angielskie. Sporządzić wywar warzywny. Gdy warzywa się ugotują, wyciągnąć z wywaru.
  2. Wlać barszcz Krakus. Zagotować.
  3. Dodać do smaku sól, pieprz, majeranek. Na sam koniec dodać 1 łyżkę masła. Podawać z uszkami.

Opis

Najlepszy z uszkami.

Podobne przepisy

Rosół

Średni Do 1 godz
Rosół

Barszcz biały

Łatwy Do 1 godz
Barszcz biały

Grzybowa jak u babci

Łatwy Do 1,5 godz
Grzybowa jak u babci

Rosół z krajaneczką

Średni Do 40 min
Rosół z krajaneczką

Zupa grzybowa z makaronem muszelki

Średni Do 1 godz
Zupa grzybowa z makaronem muszelki

Ogórkowa z nutą koperku

Łatwy Do 40 min
Ogórkowa z nutą koperku

Zupa rybna z makaronem jajeczna krajaneczka

Trudny Do 3 godz
Zupa rybna z makaronem jajeczna krajaneczka

Rosół drobiowo-wieprzowy

Łatwy Do 1 godz
Rosół drobiowo-wieprzowy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!