Barszcz grzybowy

m7
Barszcz grzybowy

0

3 / 7

Barszcz grzybowy to idealny wybór na Wigilię lub codzienny obiad dla całej rodziny. Z pewnością przypadnie do gustu fanom suszonych grzybów i tradycyjnych potraw. Zupa jest aromatyczna, sycąca i wyjątkowo pyszna — świetnie smakuje zarówno samodzielnie, jak i z uszkami lub łazankami. Życzymy smacznego!

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

3 szcz. sól, pieprz

1 łyżeczka przyprawa typu vegeta

1 łyżeczka sok z cytryny

2 l woda

1 szt. cebula

1 szt. kostka rosołowa

3 łyżka śmietana 18%

1 łyżka mąka pszenna tortowa

15 dek. suszone grzyby

Przygotowanie


1

Suszone grzyby należy namoczyć na noc w letniej wodzie. Następnie odsączyć je na sitku.

2

Wodę zagotować wraz z grzybami, kostką rosołową, zielem angielskim, pieprzem ziarnistym i liściem laurowym.

3

Całość należy gotować do miękkości grzybów, zaprawić mąką i śmietaną, doprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Dodać podpieczoną nad palnikiem cebulę.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły