Barszcz grzybowy
m7
Barszcz grzybowy to idealny wybór na Wigilię lub codzienny obiad dla całej rodziny. Z pewnością przypadnie do gustu fanom suszonych grzybów i tradycyjnych potraw. Zupa jest aromatyczna, sycąca i wyjątkowo pyszna — świetnie smakuje zarówno samodzielnie, jak i z uszkami lub łazankami. Życzymy smacznego!
0
3 / 7
Barszcz grzybowy to idealny wybór na Wigilię lub codzienny obiad dla całej rodziny. Z pewnością przypadnie do gustu fanom suszonych grzybów i tradycyjnych potraw. Zupa jest aromatyczna, sycąca i wyjątkowo pyszna — świetnie smakuje zarówno samodzielnie, jak i z uszkami lub łazankami. Życzymy smacznego!
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
3 szczyp. sól, pieprz
1 łyżecz. przyprawa typu vegeta
1 łyżecz. sok z cytryny
2 l woda
1 szt. cebula
1 szt. kostka rosołowa
3 łyżka śmietana 18%
1 łyżka mąka pszenna tortowa
15 dag. suszone grzyby
Przygotowanie
Suszone grzyby należy namoczyć na noc w letniej wodzie. Następnie odsączyć je na sitku.
Wodę zagotować wraz z grzybami, kostką rosołową, zielem angielskim, pieprzem ziarnistym i liściem laurowym.
Całość należy gotować do miękkości grzybów, zaprawić mąką i śmietaną, doprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Dodać podpieczoną nad palnikiem cebulę.