0

Składniki

3 Szczypty
sól, pieprz
1 Łyżeczka
przyprawa typu vegeta
1 Łyżeczka
sok z cytryny
2 Litry
woda
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
kostka rosołowa
3 Łyżki
śmietana 18%
1 Łyżka
mąka pszenna tortowa
15 Dekagramów
Suszone grzyby
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Suszone grzyby należy namoczyć na noc w letniej wodzie. Następnie odsączyć je na sitku.
  2. Wodę zagotować wraz z grzybami, kostką rosołową, zielem angielskim, pieprzem ziarnistym i liściem laurowym.
  3. Całość należy gotować do miękkości grzybów, zaprawić mąką i śmietaną, doprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Dodać podpieczoną nad palnikiem cebulę.

Opis

Przysmak mojego męża. Zupa dla wielbicieli suszonych grzybków.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!